Baloldali tanárok a jogi egyetem diákjait hergelték

Vágólapra másolva!
Egy zárt egyetemi csoportban az ELTE ÁJK két adjunktusa azt kérte a hallgatóktól, álljanak sorfalat a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) melletti szolidaritás jegyében. Több jel utal arra, hogy a Színművészeti Egyetem mellett a jogi egyetemen is ideológiai nevelés zajlik.
Vágólapra másolva!

Szeptember elején kezdte meg működését az ELTE ÁJK hallgatóiból verbuválódott "Jogász Sejt", amely minden bizonnyal azért jött létre, hogy közvetítse az SZFE körüli eseményeket a jogi karon - írja hétfői cikkében a Tűzfalcsoport blog.

A szervezet első "szolidaritási akciója" keretében piros-fehér szalagokat ragaszottak az egyetem épületére. A kárászéletű akcióról (az intézmény gondnoka egy órán belül letépte a szalagokat) készült beszámolót megosztották az egyik egyetemi, zárt csoportban, azt sugallva, hogy az egész egyetemi kar, annak minden hallgatójával együtt kiáll az SZFE mellett.

Baloldali tanárok hergelnek

Legalább ilyen érdekes az, hogy kik és mit írtak a bejegyzés alá. Ugyanis

a kommentfelületen felbukkant az állami finanszírozású egyetem két oktatója, akik arra bíztatták a diákokat, folytassák tiltakozó akciójukat.

Hungler Sára, a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék oktatója azt javasolta, hogy amikor a Magyar Rektori Konferencia meghívására az egyetem épületébe érkezik az SZFE új kuratóriuma és a régi vezetés, a diákok álljanak sorfalat. "Holnap jön a rektori konferencia. Szerintem egy sorfal szépen mutatna a social distancing szabályai szerint, nehezebb elmozdítani, mint egy szalagot" - hergelte a hallgatókat. Hungler egyébként az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa, valamint az ELTE ÁJK adjunktusa. A hallgatók körében nem arat osztatlan sikert, legalábbis ez tűnik ki a Mark My Professor tanárértékelő oldalon olvasható véleményekből.

Kollégája, Kormány Attila pedig azt javasolta: ha megvalósul az ötlet, akkor lándzsákkal sorakozzanak fel a hallgatók. "Ettől függetlenül a sorfal jó ötlet, de lehetőleg falanx legyen" - írta az ELTE ÁJK oktatója, aki jogszociológiát tanít az egyetemen. Kormány egyébként korábban sem titkolta kormányellenességét, több posztjában is bírálta a polgári kabinetet.

Forrás: Túűzfalcsoport blog

Soros embere tartotta kézben a szálakat

A Tűzfalcsoport blog írásában kiemeli, hogy régóta kormányellenes hangulat uralkodik a Kormányt foglalkoztató Jog- és Társadalomelméleti Tanszékén. Fleck Zoltán korábbi tanszékvezető minden bizonnyal azért mondott le, mert a Soroshoz köthető Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) igazgatója lett. Fleck nem szakadt el az egyetemtől, jelenleg az SZFE kapcsán szítja a feszültséget a hallgatók körében.

Nem mellékes, hogy a szolidaritási akcióról szóló posztot Vági Renátó osztotta meg a csoportban. A közösségi profilján elérhető információ alapján Vági az Utcajogász nevű szervezet tagja, az egyik képen pedig a Hallgatói Szakszervezet kitűzője látható még rajta.

"Vági előtt nagy jövő állhat a hálózatban, hiszen közszereplései során a szociális érzékenységnek álcázott Soros-kottát is szépen fel tudja mondani. Van még ezek után kétség bárkiben is, hogy nem csak az SZFE-n, de az ELTE ÁJK-n is ideológiai nevelés zajlik?" - kommentálta a történteket cikke végén az oknyomozó blog.