A régió megmutatta, az erejük egységben jóval nagyobb

Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP képviselője az európai és a magyar külpolitikáról, a Brexitről, a koronavírus-járvány elleni európai küzdelemről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök egyszerre fogadta Szerbia és Koszovó vezetőjét, akik többek között kiálltak Izrael mellett is, sőt az utóbbi ország, Európa egyetlen muzulmán államaként nem csak felvette a diplomáciai viszonyt Izraellel, de nagykövetségét Jeruzsálembe fogja helyezni. Ezt a lépést az EU több vezetője kifogásolta. Ennek kapcsán a politikus azt mondta, szerinte ez is egy pótcselekvés, a brüsszeli elit nem igazán azzal foglalkozik, amivel kellene. Most is ki lehet jelenteni, folytatódik az Izraellel szembeni elfogult hozzáállás, mindez például a kereskedelempolitikában is érzékelhető. Ám szerencsére a magyar külpolitika független az EU-tól, a kormány véleménye szerint a közel-keleti régió alapvetése, hogy Izrael állam létét mindenkinek el kell fogadni. Ezzel szemben Brüsszel úgy vélekedik, mindenben az izraeli állam a felelős.

Hidvéghi Balázs azon európai parlamenti képviselők egyike, aki a Hungary helps program egyik támogatója, véleménye szerint az EU nem tesz eleget a különböző üldözött vallási kisebbségek érdekében, olybá tűnik, most éppen a vallástalanság, éppen ezt akarják az egész rendszerre ráerőltetni. Mindeközben szerencsére zajlik egy vallásközi párbeszéd, a Fidesz-KDNP politikusai ezt képviselik, még egyelőre kisebbségben, de feladni nem fogják.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.