Fájó szívvel hagyja itt Magyarországot, amelybe beleszeretett - többek között erről beszél a távozó brit nagykövet videójában.

Megható, magyar nyelvű videóüzenettel búcsúzott Magyarországtól Iain Lindsay, az Egyesült Királyság leköszönő nagykövete. A közösségi oldalán megosztott videóban Lindsay többek között azt mondja, hogy fájó szívvel hagyja itt az országot, amelybe beleszeretett.

Bármerre jártam Budapesttől Szegedig, a Balaton-felvidéktől a Bükk-hegységig, mindenütt szinte azonnal befogadtak és szinte azonnal családtagnak érezhettem magam, és ezért örökké hálás leszek – mondja a brit diplomata. Iain Lindsay köszöntetet mondott a nagykövetségen dolgozó csapatának, valemennyi magyar barátjának és annak a sok-sok ezer magyar embernek is, akikkel ugya személyesen nem találkozott, de megtisztelték őt és a Britt Nagykövetséget a figyelmükkel. 

A 61 éves diplomata 2016 óta volt az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, korábban szolgált többek között Hongkongban, Tokióban és Bukarestben is. 2002-ben II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom Érdemrendjével tüntette ki.