Húsz ember ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség amiatt, mert részt vettek tavaly Ráckevén egy tömegverekedésben, amelynek során többen súlyosan megsérültek.

Két ráckevei nagycsaládba tartozó ember között konfliktus alakult ki amiatt, mert az egyik család tagjának a másik családból valaki tavaly nyáron, augusztus 23-án  olyan tudatmódosító szert adott, amitől rosszul lett. A két család tagjai ezen összevesztek és össze is verekedtek.

Forrás: Police.hu

Augusztus 29-én a szertől rosszul lett férfi családjának több mint tíz tagja jelent meg a másik család házának hátsó szomszédjában. Az egyre bővülő csoport bekiabálásokkal és dobálózással hergelésbe kezdett. Az "ellenség" házának kapujához vonultak, miközben egyikük egy kisteherautóval, platóján több fegyvernek használható tárggyal, lezárta az utca bejáratát a csoport mögött. 

A dühös rokonok felfegyverkeztek. Vascsövekkel, kardokkal, késekkel, kapákkal, lapátokkal, vasvillával
és gumilövedékes fegyverrel indult a másik családhoz. Amikor az "ellenség" környéken lakó tagjai ezt megtudták, ők is felfegyverkeztek, és majdnem húszfős csoportba verődve a helyszínre siettek.

Az utcán találkozott össze a két csoport. 

Tömegverekedés alakult ki, amelynek során válogatás nélkül mindkét oldal használta a keze ügyébe kerülő fegyverként használható tárgyakat. 

A verekedésnek az vetett véget, hogy mindkét oldalon a bevetett eszközök hatására több súlyos,
illetve életveszélyes sérülés is keletkezett. Ezek közül volt olyan is, amely halálhoz is
vezethetett volna.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség 20 ember ellen emelt vádat, többségüket súlyos élet
elleni bűncselekménnyel, például emberölés kísérletével, életveszélyt okozó-, illetve
súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, továbbá többszörösen minősített garázdaság
bűntettével, illetve kiskorú veszélyeztetésével vádolva.