Kivizsgálták a szikszói rémet, hogy kiderítsék mi állhat a nagy fogyás hátterében. Ügyvédje szerint a férfi nem tudja feldolgozni, hogy szerinte ártatlanul tartják bezárva, emiatt fogyott 40 kilót. –tudta meg a Blikk.

A korábban polgárőrként dolgozó férfi máig tagadja a 9 éve történt brutális szikszói kettős gyilkosságot. A Blikk azt írja, a férfit most kivizsgálták amiatt, mert 40 kilót fogyott. Szervi elváltozást nem találtak nála.
Ügyfelem fogyása lelki eredetű, egyszerűen képtelen feldolgozni, hogy meglátása szerint ártatlanul tartják bezárva és vádolják egy nagyon súlyos bűncselekmény elkövetésével. Nagyon reméli, hogy a bíróság előtt kiderül, nem ő ölte meg a két idős embert.- mondta dr. Lichy József, a férfi ügyvédje.

Így fogták el a szikszói rémet 2018-banForrás: police.hu

Az ítélet szerint 2011 áprilisában a férfi hívta fel a nyugdíjas házaspárt egy nyilvános telefonfülkéből.

Azt állította magáról, hogy rendőr, és azt mondta a házaspárnak, hogy idegenek másztak be a kertjükbe, ezért a kollégái negyed óra múlva a helyszínre mennek, hagyják nyitva nekik a kertkaput. Azonban a 83 éves férfi gyanakodni kezdett, hogy miért a miskolci rendőrök mennek ki hozzájuk, ha ők nem is ahhoz a kapitánysághoz tartoznak. Ezért

felhívta a rendőrséget, akik figyelmeztették, hogy ne engedjenek be senkit

és azonnal hívják őket, ha egy gyanús idegen felbukkanna a házuknál. Negyed órával később többször csengettek náluk, ők pedig hívták a rendőröket. Mire kiértek, már senkit sem találtak ott a házaspáron kívül. Másnap este a telefonáló férfi

egy keramit téglát és egy gombolyag műanyag kötelet vett magához és az idős házaspároz indult, hogy megszerezze a pénzüket.

Becsengetett hozzájuk. Mivel a házaspár felismerte, beengedte. A férfi már az udvaron rájuk támadt.

A 79 éves asszonyt és a 83 éves férfit is többször fejbe vágta a téglával,

amitől mindketten elájultak és összeestek. A fáskamrába vonszolta a őket, ahol a végtagjaikat összekötötte a nála lévő műanyag kötéllel, ezzel magukra hagyta áldozatait. A házba ment és kutatni kezdett a pénz után, de nem talált semmit. Bezárta az ajtót és elsétált. Mindkét idős ember súlyos koponyacsonttörést szenvedett, amibe a helyszínen belehaltak. Hét év után derült ki, hogy ki a gyilkos, mivel a férfi DNS-ét megtalálták a műanyag kötélen, amit a gyilkossághoz használt. Bár minden bizonyíték a férfi ellen szólt, sosem ismerte be, hogy mit tett.

A lap azt is megtudta, hogy a férfi családja elítéli a tettét és még terhelő vallomást is tettek ellene. Emellett volt felesége és a gyerekei is nevet változtattak, hogy soha senki se köthesse őket össze a szikszói kettős gyilkossággal és a férfivel, aki egykor a családjukhoz tartozott.