Az Somogy Megyei Főügyészség életveszélyes sértés kísérlete, míg a Marcali Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt tavaly év végén vádat emelt egy 46 éves marcali férfi és 63 éves apja ellen. Az ügyben a napokban hirdetett ítéletet a Kaposvári Törvényszék.

Az idősebbik támadó haragudott a volt főnökére, ezért tavaly júliusában egy marcali presszóban megütötte. Miután ezt a két áldozat, apa és fia megtudták, a fiatalabb szóvá tette a történteket a támadónak. Ő ettől annyira dühös lett, hogy halálos megfenyegette, majd a fiával együtt megpróbálta megütni. A kiszemelt áldozat védekezésképpen földre lökte támadóit.

Ekkor az idősebb, még földön fekvő támadó elővett egy bicskát és

megvágta a fiatalabb haragosa lábszárát, majd a 79 éves apja combját is.

Ezután a mellkasán is többször meg próbálta szúrni. Az áldozat igyekezett kitérni a támadás elől, de az egyik szúrás eltalálta a hasa bal oldalát. Az idős férfi megpróbált segíteni a fiának, de lábszársárülése miatt nem tudott védekezni, ezért apja egy székkel lökte földre a fiatalabb támadót.

Illusztráció.Forrás: Thinkstock

A két bántalmazott közül az apa könnyű sérüléseket szenvedett, de ha nem védekezik sikeresen, akár életveszélyesen is megsérülhetett volna, a fiának viszont súlyosan megsérült a lába 

A Marcali Járási Ügyészség vádirata szerint a fiatalabb vádlott korábban együtt élt egy marcali asszonnyal, és két kamasz gyerekével, akiket 2016-tól rendszeresen bántalmazott. A férfi terrorját megelégelve végül 2018 szeptemberében költöztek el a marcali házukból, és új lakcímüket titokban tartották. A két férfi 2019 áprilisában rájuk talált, és újra pokollá tette a mindennapjaikat:

rendszeresen verték, késsel fenyegették, és az is előfordult, hogy fogva tartották addig, míg az anya végül rendőri segítséget kért.

Forrás: Police.hu

A bíróság előtt egyesített ügyekben a Kaposvári Törvényszék szeptember 9-én hirdetett ítéletet. Megállapította a letartóztatás alatt álló vádlottak bűnösségét. Azidősebb férfit 6 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra, míg többszörös visszaeső fiát 7 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, emellett a feltételes szabadság lehetőségéből is kizárta.

Az ítélet ellen az ügyészség az idősebb vádlott büntetésének súlyosbítása, míg az ügyvédek felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbbeztek. Az ítélet nem jogerős, a két férfi a másodfokú tárgyalás napjáig továbbra is letartóztatásban marad - írja az Ügyészség oldala.