Közel két hetet feküdt a III. kerületi Ladik utca egyik elhagyatott épületében egy 18 éves nő holtan, mire rátaláltak tavaly ősszel. Kiderült, hogy pár nappal korábban már bevitték a rendőrök a gyilkosát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki más bűncselekmény miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói lezárták a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben folytatott nyomozást. 

Egy férfi hívta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját tavaly, szeptember 28-án 17 óra 30 perckor. A bejelentő azt mondta, hogy az alkalmazottja fűnyírás közben 

Óbudán, egy Ladik utcai telek elhagyatott épületében talált egy holttestet. Mivel a nő testén, akiről a helyszínen nem tudták kideríteni, ki volt, gyilkosság nyomait találták meg, a BRFK Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Rendőrök a tetthelyenForrás: Mihádák Zoltán/MTI

A nyomozás során kiderült, hogy a fiatal nő 18 éves, és hogy 10-12 nappal azelőtt ölhették meg, hogy rátaláltak. Az ügyben ekkor már gyilkosság miatt folyt nyomozás. A rendőrök látóterébe került egy 27 éves férfi, akit a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei tavaly szeptember 24-én, még a holttest megtalálása előtt igazoltattak. Mivel Sz. Tamás a rendőröknek hamis adatokat diktált be, bevitték a kapitányságra. 

Ott aztán megállapították, hogy a férfi ellen a Tatabányai Járásbíróság lopás és magánlaksértés miatt adott ki elfogatóparancsot, úgyhogy átvitték a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

A budapesti gyilkossági nyomozók kiderítették, hogy Sz. Tamás az áldozat élettársa volt. Ekkor már arra gyanakodtak, hogy ő végezhetett a fiatal nővel. Október 2-án Budapestre vitték, és emberölés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit, aki a nyomok alapján előbb bántotta, majd megfojtotta élettársát, letartóztatták a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók most zárták le a nyomozást. Az ügy iratait vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészség részére.