52-en kerültek karanténba egy pápai gimnáziumban

pápa, koronavírus, Petőfi Sándor Gimnázium
Vágólapra másolva!
Pozitív lett két tanuló koronavírustesztje a pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban, ezért 42 diák és 10 tanár járványügyi megfigyelés alá került - írja az infopapa.hu.
Vágólapra másolva!

A hírportálnak Bognár Anita intézményvezető elmondta, hogy az egyik osztály tanulója influenzaszerű tünetekkel maradt otthon, már a második hét elejétől. Kiderült, hogy a fiú koronavírusos, ezért múlt péntektől az egész osztály járványügyi megfigyelés alá került, mellettük még az osztályban tanító összes pedagógus és minden olyan további diák, aki kapcsolatba került az érintett tanulóval, egyéb foglalkozásokon, vagy fakultációkon.

Összesen 42 diákról és 10 tanárról van szó,

valamennyiüket teszteli a hatóság. A vizsgálatok kiderítették, hogy van az osztályban még egy pozitív eset, ő viszont a múlt hét csütörtökig járt iskolába, ezért a karantén későbbi időponttól indul, minden érintett számára.

A pápai Petőfi Sándor Gimnázium épülete Forrás: Lampért Gábor

Bognár Anita elmondta azt is, hogy azok a tanárok, akik két negatív teszteredményt kapnak, újra mehetnek dolgozni, amire nagy szükség is van, hiszen az iskola csak nehezen tudja biztosítani a helyettesítésüket, de egyelőre megoldott a diákok felügyelete, minden tanórán.

Az érintett 32 fős osztály digitális oktatásba került át, a diákok által használt helyiségeket fertőtlenítik. Az iskolában azon kívül is folyamatosan végzik a fertőtlenítő takarítást, a diákok kézfertőtlenítés után léphetnek csak be az intézmény területére, és nagy figyelmet fordítanak a távolságtartás megtartására is az iskolában - tudta meg a hírportál az intézményvezetőtől.