Az igazságérzete nem engedi, hogy a Gyurcsány-házaspár kártékony és a bűnös múltba ragadt politikája meghatározó lehessen. Ezért indította a petíciót, és ezért publikálta a Gyurcsányék valódi, brutális arcát bemutató videót a Facebook-oldalán - mondta Rákay Philip producer, kommunikációs szakember a Magyar Hírlapnak. Mint azt megírtuk, Gyurcsány augusztus elején vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezetőjét, illetve munkatársait, rajtuk keresztül pedig mindenkit, aki mást gondol a világról. Rákay Philip az Origón cikket írt Gyurcsány fenyegetőzéséről, amely nagy visszhangot váltott ki. Ezt követően a reakciókat látva petíciót indított, amelyhez 301 művész és közéleti személy csatlakozott, azóta pedig már majdnem 45 ezren írták alá (a petíciót itt lehet aláírni). Az elmúlt héten pedig egy videót tett közzé Facebook-oldalán, ami Gyurcsány Ferenc brutális arcát leplezi le.

A Rákay Philip által indított petíciót már több mint 44 ezren írták alá. Erről azt mondta a Magyar Hírlapnak, vegyes érzelmek kavarognak benne, hiszen egyfelől siker, hogy két és fél hét alatt ilyen sok aláírás gyűlt össze, másrészt viszont az apropó (Gyurcsány fenyegetőzése) lesújtó. 

A politikai közbeszéd színvonalát Hadházy, Tordai, Jakab, Szabó Tímea, Bangóné és egyéb hordószónokok alakítják, s őket hallgatva sokszor tűnődtem azon, hogy ennél már tényleg nincs lejjebb. Majd jött Gyurcsány, aki virtigli kommunista gyűlöletbeszédet írt arról, mire is számíthatunk majd mindannyian – a nemzeti oldalhoz tartozók –, ha ők hatalomra kerülnek 

- mondta Rákay Philip. 

Nem kell kutatnunk az emlékeinkben, honnan ismerős ez a fajta beszédmód, gyilkos arrogancia, ahogyan Gyurcsány a magának ácsolt piedesztálra felkapaszkodva beszél lefelé az emberekhez. A kommunisták művelték ezt itt évtizedekig, erre az undorító világra csaptuk rá az ajtót 1990-ben, és mondtuk azt, hogy ebből soha többé nem kérünk  - tette hozzá a producer, aki szerint a rendszerváltás után 30 évvel "demokratikus cukormázzal leöntve, kissé újracsomagolva" mászik elő a "politikai sírgödörből a két lábon járó kommunista diktatúra" Gyurcsány és Gyurcsányné képében.

A Színművészeti Egyetemen történtekkel kapcsolatban úgy véli, ez az egész  

a legócskább Rákosi-, majd Kádár-időkig vezethető vissza, amikor a párt által kinevezett bagázs tagjai azt gondolták, hogy a művészképzés az ő örökbe kapott hitbizományuk lesz majd, ami rendszereken átívelve kiszolgálja saját, öncélú, kultúraformáló törekvéseiket. Az SZFE-n a mai napig nem történt rendszerváltoztatás, ahogy a film világában sem nagyon. 

Az igazságérzete nem engedi, hogy a Gyurcsány-házaspár kártékony és a bűnös múltba ragadt politikája meghatározó lehessen. Ezért indította a petíciót, és ezért publikálta a Gyurcsányék valódi, brutális arcát bemutató videót a Facebook-oldalán.

Ezt néhány nap alatt már több mint 150 ezren látták.

A Rákay Philippel készült teljes interjút itt olvashatja.