Az ellenzéki frakciónak most az a dolga, hogy segítse Erzsébetvárost, az itt lakókat és a kerület vezetését

Vágólapra másolva!
Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője az új forgalmi rend problémáiról, a járvány okozta feladatokról, az éjféli záróráról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A politikus megerősítette, hogy a kerületi polgármesteri hivatalban elrendelték a kötelező maszkviselést, ami nagyon helyes döntés volt, hiszen a munkatársak biztonsága fontos. Hozzátette, abban reménykedik, hogy a járvány második hullámában minden kerületi intézményben ugyanilyen nagy figyelemmel lesznek a kollégákra. A járvány okozott fennakadásokat a hivatalban, ahogy egyébként a forgalomcsillapítás is a kerület belső részén. Az autósok egy része már felvette az új ritmust, inkább kikerülik Belső-Erzsébetvárost. Az új rend bevezetése óta a kerületi közterület-felügyelet 1700 esetben intézkedett a szabálytalan autósokkal szemben, ebből 625 esetben bírságoltak, ez 10 nap alatt közel 20 millió forintot jelent.

Hozzátette azt is Veres Zoltán, a szabálytalankodókat meg kell bírságolni, de azt jelezték a polgármesternek, hogy a közterület-felügyelet munkatársai célzottan bírságolnak, azaz nem a megelőzésre, hanem a pénzbehajtásra helyezik a hangsúlyt. Figyelemmel kellene lenni, hogy évtizedes közlekedési szokásokat nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni. Hozzátette azt is, akár úgyis lehet értelmezni ezt az egészet, hogy a közterület-felügyelet a költségvetési hiány egyfajta csökkentésére megy rá. A politikus szerint eddig a közterület-felügyelet mérlegelt, csak ott helyezett el például kerékbilincset az autókra, ahol ez szükséges. Vannak olyan autósok, akik taxival foglalnak el helyeket, ezzel is csökkentve a kerületi lakosok parkolóhelyeit. A Fidesz-KDNP frakció többször is kérte a közterület-felügyelet munkatársait, hogy intézkedjenek arról, hogy csak a drosztokon lehessenek taxik.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.