Tompánál egy kamion alvázán megbújva, Röszkénél pedig a rakomány közé rejtőzve próbált bejutni egy-egy migráns Magyarországra szerda reggel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások szerdán 5 óra 30 perckor Tompa Közúti Határátkelőhelyen egy külföldit tartóztattak fel, aki 

egy kamion alvázán megbújva akart bejutni az országba  - írja a Police.hu. A magát szír állampolgárnak valló migráns jogellenesen jutott be Magyarország területére.

– A határsértő sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őt az ideiglenes biztonsági határzárhoz – olvasható a közleményben.

A rakomány közé bújt

A járőrök Röszkénél is elfogtak egy határsértőt szerda reggel. A Police.hu szerint 5 óra 45 perckor jelentkezett belépésre egy magyar honosságú gépjárműszerelvény.

Az ellenőrzés során a rakomány között megbújva találtak egy külföldi férfit, aki afgán állampolgárnak vallotta magát,  azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni - írják.

A rendőrök őt is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.