Két autóban összesen 13 illegális migránst találtak a rendőrök szerda hajnalban az M1-esen. A román sofőrök ellen embercsempészés miatt indult eljárás.

Szeptember 16-án hajnalban egy négymegyés akció keretében a rendőrök az M1-es autópálya 93. kilométerénél  - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján - ellenőriztek egy román és egy osztrák honosságú gépkocsit - írja az esetről a Police.hu.

A közleményük szerint a két autóban összesen 13, magukat szír állampolgárnak valló migráns utazott,  akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A két autóban összesen 13 migráns utazottForrás: police.hu

– A rendőrök a külföldi utasokat, valamint a két román állampolgárságú sofőrt elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van – írják.

A migránsokat - meghallgatásukat követően - visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a járművezetőkkel szemben pedig embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.