Hidvéghi Balázs: A szocialisták és a liberálisok álszentsége nem ismer határokat

HIDVÉGHI Balázs
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy a szocialisták és a liberálisok álszentsége és képmutatása valóban nem ismer határokat - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdán Brüsszelben a szerencsi időközi választásokon induló, antiszemita kijelentéseivel botrányt kavaró jobbikos jelölttel, Bíró Lászlóval kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A képviselő a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta: amikor az EP-ben minden héten a magyar ellenzék képviselői Magyarországot támadják, a jogállamiságról és a demokráciáról beszélnek kígyót-békát kiabálva Magyarországra, aközben a szerencsi időközi választáson egy olyan jelöltet indítanak, aki nyíltan antiszemita kijelentéseket tett a közelmúltban is.

Hozzátette, hogy a Fidesz és a KDNP uniós parlamenti képviselői két héttel ezelőtt levelet küldtek Dacian Ciolos és Iratxe Garcia Pérez liberális és szocialista frakcióvezetőknek, hogy megkérdezzék őket arról, ez mennyire fér bele értékrendjükbe, de a válasz nem volt más, mint "sunyi hallgatás".

Kitért arra továbbá, hogy

Bíró László a közösségi hálón pozitívan értekezett Adolf Hitlerről és a Harmadik Birodalomról, olyan szófordulatokat használva, mint például "uzsorás zsidótőke."

A képviselő kiemelte, hogy ma személyesen adott át levelet ezzel kapcsolatban a liberális és szocialista frakciók vezetőinek, reakciójukra számítva.

- hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az átadott levélben a képviselő idézi az ellenzéki jelölt 2014-es Facebook-bejegyzését, Bíró László a náci rezsimet pozitív színben feltüntető sorait. A levél végén azt írja, hogy bár mind a magyar, mind a nemzetközi zsidó szervezetek elítélik Bíró megjegyzését, az EP liberális és szocialista frakciók magyar képviselői nemcsak védik, de hivatalosan is támogatják az időközi választásokon elinduló jelöltet.