A magyar zsidó embereket "tetűcsúszdásoknak" nevező Bíró László egy évvel ezelőtt még gúnyolódott azon a Kunhalmi Ágnesen, aki a napokban a (jobbikosokon kívüli) baloldali politikusok közül elsőként segített kampányában. "Antropológiai érdeklődéssel" figyeljük a baloldal vergődését és ezt az izzadságszagú összeborulást" - kommentálta a történteket Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője. 

Az Origo számolt be elsőként róla, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP parlamenti képviselője előbb videóüzenettel, majd az utcai kampányban segítette a minősíthetetlen antiszemita megnyilvánulásairól ismert baloldali jelölt, Bíró László választási mozgósítását.

Pár hónapja ez még teljességgel elképzelhetetlen lett volna, a jobbikos politikus ekkor még más véleménnyel volt jobbikos társáról - mutatott rá Farkas Örs tegnapi posztjában. A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője bemutatott egy régebbi Facebook-hozzászólást, ahol Bíró a következőket írta az MTVA épületében balhézó Kunhalmiról: 

A kulcs az ember! Ebben egyetértünk! A mieink nem rohantak lengőajtónak, nem fetrengtek a földön. 

Farkas Örs a következő kommentárt fűzte hozzá:  

"Antropológiai érdeklődéssel" figyeljük a baloldal vergődését és ezt az izzadságszagú összeborulást. "Most épp Bíró László (aki 2008 óta tagja a Jobbiknak, most pedig a baloldal jelöltje a borsodi időközi ogy választáson) kelletlenül mosolyog azzal a Kunhalmi Ágnessel közösen, akit alig egy éve még ő maga tett nevetség tárgyává egy hozzászólásában" - tette hozzá. 

Majd végül úgy zárta, hogy "nem baj, a borsodi embereknek biztos jól elmagyarázta az MSZP "lengőajtónak rohanó" budapesti elnöke, hogy miért lesz nekik jó egy Jobbikosra szavazni..."

Mint ismert, a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson a Párbeszéd, az MSZP, a DK, a Momentum és az LMP jelöltjeként induló Bíró korábban több alkalommal is vállalhatatlan antiszemita megjegyzéseket tett.

A szerencsi és környékbeli szállodákban lakó izraeli, oroszországi, lengyelországi zsidó turistákról azt írta Facebook-oldalára, hogy "a kutyám majd megveszik, amikor a »tetűcsúszdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet". Egy másik bejegyzésben pedig arról értekezett, hogy "kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését".

Máskor pedig Judapestnek nevezte a magyar fővárost.