Megfigyelte, kést vásárolt és embereket is megbízott azzal, hogy végezzen az őt elítélő bíróval egy tolvaj, középkorú nő. Nem titokban szervezkedett. Levélben megírta a bírónak, hogy meg fog halni, de a rendőröknek is szólt, mire készül. Ma áll a Győri Ítélőtábla bírója elé. Jogerős ítélet születhet az ügyben. 

Egy 54 éves asszonyt hatszor ítélek már el, többnyire amiatt, mert valakitől ellopott valamit. Legutóbb a Veszprémi Törvényszéken kapott három és fél évnyi börtönt kifosztás miatt és 4 évre a közügyektől is eltiltották többszörös visszaesőként. A büntetését letöltve tavaly februárban elhagyhatta a börtönt. 

Szabadulása után elhatározta, hogy a jogerős büntetést kiszabó bírói tanács elnökét megöli.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Tavaly augusztusban többször járt a bíró házánál. Megfigyelte. Egy hónappal ezután levélben meg is írta neki, hogy mit fog vele tenni. 

A gyilkossághoz vett egy 9,6 cm pengehosszúságú kést, emellett több embert is megbízott, hogy végezzen a bíróval. Végül szeptember 14-én a rendőröknek is bejelentette, hogy mire készül.

Az elsőfokon eljáró Győri Törvényszék a nőt emberölés előkészületében bűnösnek találta, amiért 2 év 8 hónap börtönre ítélte és 3 év közügyektől is eltiltotta azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és a védője fellebbezett, a felmentését kérték. Az ügyben ma születhetet meg a jogerős ítélet a Győri Ítélőtáblán.