Betontömböt tett a sínre, egy intercity vonat elé egy fiatal férfi

bemozdított felvétel FOTÓ FOTÓTECHNIKA jelzőlámpa KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY mozdony sorompó vasúti átjáró vonat bemozdított felvétel FOTÓ FOTÓTECHNIKA jelzőlámpa KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY sorompó vasúti átjáró Gárdony, 20
Gárdony, 2014. július 18. Vonat halad el az agárdi vasúti átjáró lezárt sorompója mellett 2014. július 18-án, ahol a MÁV Zrt. és rendőrség közös baleset-megelőzési kampánynapot tartott. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy 27 éves férfi betontömböt tett a sínpályára, egy intercity vonat elé, amiért közlekedés biztonsága elleni bűntettben mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság a mai tárgyaláson. Pénzbüntetést kapott. 
Vágólapra másolva!

A férfi egy gyerekkel 2018. július 20-án 18 óra 45 perc körül Debrecenben, a Kassai út mellett található 100-as számú nyílt vasúti pályatest mellett sétált.

Eközben már a város felé haladt Nyíregyháza felől egy intercity vonat,

amelyen a mozdonyvezetőn és a vonatkísérőn kívül még 120 utas utazott.

A férfi

egy 40x40 centiméteres betontömböt helyezett arra a sínre,

amin a vonatot várták az állomáson. A mozdonyvezető időben észrevette az akadályt és amilyen gyorsan csak tudott, lefékezett. Bár sikerült a 100 km/h-val közlekedő vonat sebességét 76 km/h-ra csökkentenie, az ütközést nem tudta elkerülni. A mozdony kiütötte a sínről betontömböt.

A balesetben csak a mozdony sérült meg, ember nem.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A bíró kimondta, hogy a férfi bűnös, mert magatartásával a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette, majd hozzátette, hogy a gyereknek nem volt köze a bűncselekményhez.

A férfinak 392 ezer forintot kell büntetésként fizetnie, emellett kötelezték a közel 78 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

A bíróság döntése nem jogerős. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott az ítéletet tudomásul vette.