Egy 27 éves férfi betontömböt tett a sínpályára, egy intercity vonat elé, amiért közlekedés biztonsága elleni bűntettben mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság a mai tárgyaláson. Pénzbüntetést kapott. 

A férfi egy gyerekkel 2018. július 20-án 18 óra 45 perc körül Debrecenben, a Kassai út mellett található 100-as számú nyílt vasúti pályatest mellett sétált.

Eközben már a város felé haladt Nyíregyháza felől egy intercity vonat, amelyen a mozdonyvezetőn és a vonatkísérőn kívül még 120 utas utazott. A férfi

egy 40x40 centiméteres betontömböt helyezett arra a sínre,

amin a vonatot várták az állomáson. A mozdonyvezető időben észrevette az akadályt és amilyen gyorsan csak tudott, lefékezett. Bár sikerült a 100 km/h-val közlekedő vonat sebességét 76 km/h-ra csökkentenie, az ütközést nem tudta elkerülni. A mozdony kiütötte a sínről betontömböt. A balesetben csak a mozdony sérült meg, ember nem.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

bíró kimondta, hogy a férfi bűnös, mert magatartásával a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette, majd hozzátette, hogy a gyereknek nem volt köze a bűncselekményhez. 

A férfinak 392 ezer forintot kell büntetésként fizetnie, emellett kötelezték a közel 78 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

A bíróság döntése nem jogerős. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott az ítéletet tudomásul vette.