Elfogta a rendőrség azt a négy férfit, akik szeptember 6-án betörtek egy soproni házba, és onnan ékszereket, valamint készpénzt vittek el. A rablás során az elkövetők fegyvert is használtak, ezért elfogásukban a TEK is részt vett - írta honlapján a rendőrség.

A négy gyanúsított szeptember hatodikán a soproni Várkerületben két férfit rabolt ki egyikük otthonában, pénzt és ékszereket vittek el tőlük. Amikor a zsákmánnyal elmenekültek volna, a két sértett utánuk eredt, ennek során dördültek el a lövések. A kirabolt férfiak valószínűleg megjegyezték a rablók kocsijának típusát és rendszámát,  ez vezetett utóbb az elfogásukhoz.

A megyében ugyanis szeptember 12-én összehangolt razzia volt, körözött bűnözőket kerestek, ez alatt az egyik rendőr felismerte a rablásban használt osztrák rendszámú autót. Igazoltatták a közelben álló férfit, O. Attilát, akiről kiderült, hogy körözik, és köze van a fegyveres rabláshoz. 

Három nappal később, szeptember 15-én elfogták a három társát is. Mivel feltételezték, hogy fegyverük van, ezért  az elfogásukban a TEK is részt vett.  A házkutatások során kábítószergyanús anyagokat, nagy mennyiségű készpénzt, valamint a rablásból származó ékszereket foglaltak le.

A nyomozók O. Attilát, V. Csabát, L. Józsefet és M. Lászlót őrizetbe vették, és őket fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.