Már több mint ötvenezren töltötték le a VírusRadar applikációt

koronavírus, vírus, járvány, maszk, védőfelszerelés, Bécs, Ausztria, reptér, repülőtér, utazás, utasok, várakozás, váró
Védőmaszkos utasok a bécsi nemzetközi repülőtéren, a Schwechaton 2020. július 15-én.
Vágólapra másolva!
Már több mint ötvenezren töltötték le a VírusRadar nevű applikációt, amely a koronavírus-fertőzöttek kontaktkutatását segíti - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Ez még kevés,

körülbelül 1-3 millió letöltésre lenne szükség

- tette hozzá Solymár Károly Balázs.

Emlékeztetett: az alkalmazás Bluetooth-kapcsolatot használva rögzíti azoknak a készülékeknek a titkosított azonosítóját, amelyek legalább negyed órán át, kétméteres közelségben vannak. Fertőzés esetén a felhasználó eldöntheti, megosztja-e a járványügyi szakemberekkel a telefon által rögzített adatokat.

Az applikáció célja a kontaktkutatás segítése, ugyanis a fertőzöttek sokszor nem emlékeznek pontosan, kikkel találkoztak, vagy nem ismerik azokat, az alkalmazás viszont képes őket is azonosítani (képünk illusztráció) Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

Az applikáció célja a kontaktkutatás segítése, ugyanis a fertőzöttek sokszor nem emlékeznek pontosan, kikkel találkoztak, vagy nem ismerik azokat, az alkalmazás viszont képes őket is azonosítani - mondta a helyettes államtitkár.