Riasztást adtak ki több megyére felhőszakadások miatt

Vágólapra másolva!
Elsőfokú riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken akár húsz milliméternél is több csapadék eshet. Viharos széllökésekre is számítani kell.
Vágólapra másolva!

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet

- írja a katasztrófavédelem.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön észak felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan zápor, zivatar is kialakul. A szél északira, északkeletire fordul és sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. Hidegfront éri el hazánk térségét. Napközben még meleg lesz: 25-30 fok várható.

Péntek
Az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de a középső tájakon a déli órákig erősen felhős lehet az ég. Nem lesz csapadék. Az északkeleti szél gyakran lesz élénk. Jócskán visszaesik a hőmérséklet: délután mindössze 19-24°C valószínű.

Szombat
A sok napsütést fátyolfelhők zavarják, ám ebből eső nem alakul ki. Friss, szinte hideg lesz a reggel: 4 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. Délután 22 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap
Ragyogóan napos, kellemes kora őszi időre van kilátás. Nem lesz eső, az északkeleti szél is csak néha élénkül meg. A hűvös reggel után 25 fok köré melegszik a levegő.

Hétfő
Napos, gomolyfelhős idő valószínű, továbbra is csapadék nélkül. Visszatérhet a nyárias idő: 23-28 fok között alakulhat a csúcsérték.