A baloldal újra és újra bebizonyítja, hogy nem lehet rá számítani a koronavírus elleni küzdelemben - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István azt mondta: reménykedtek abban, hogy a második hullám beköszöntével a baloldal viselkedése meg fog változni, és nem fogja akadályozni a védekezést. Az első adandó alkalommal kiderült, ez nem így van, a baloldal újra és újra bebizonyítja, hogy rájuk a védekezésben nem lehet számítani  - jelentette ki. Pontosan ott folytatják, ahol a járvány első hullámakor abbahagyták, akkor kamuvideókat gyártottak, most kamuhíreket - mondta a kommunikációs igazgató.

Felidézte, csütörtökön a baloldal azzal riogatott, hogy nincs elég lélegeztetőgép két kórházban, és az egészségügy nem tudja működtetni azokat.
Rámutatott: a korábbi baloldali kamuvideóhoz képest annyi a különbség, hogy abban egy baloldali politikus, Korózs Lajos állt ki egy álmentőssel és fogalmazott meg hazugságokat, amit aztán a baloldali médiumok terjesztettek, most ez fordítva történt. Egy baloldali médium közölt hazugságot, hogy nincs elég lélegeztetőgép két kórházban, és baloldali politikusok, DK-sok, MSZP-sek azonnal "rácsatlakoztak", és terjesztették a kamuhírt. 
Ezt a kamuhírt mind a két érintett kórház és az illetékes Emberi Erőforrások Minisztériuma is cáfolta  - emeltek ki Hollik István.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatójaForrás: Facebook/Hollik István

Hozzátette: miközben a teljes baloldal a járvány elleni védekezés akadályozásával, a rémhírterjesztéssel van elfoglalva, addig járványügyi, egészségügyi és rendvédelmi szakemberek ezrei dolgoztak és dolgoznak azért, hogy az egészségügy felkészüljön a járvány második hullámának kezelésére, és minden személyi, tárgyi feltétel adott legyen, hogy aki kórházi ellátásra szorul, az meg is kapja, és gyógyultan tudjon távozni.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte: a baloldal folyamatosan támadja a védelmi intézkedéseket,  az ehhez szükséges pénzügyi forrásokat azonban nem voltak hajlandóak megszavazni a parlamentben.  A mentősöket és az egészségügyet lejárató kamuvideót pedig nemcsak belföldön, hanem kiterjedt hálózatukon keresztül külföldön is terjesztették, megrágalmazva az országot - jegyezte meg.

Abban a tévedésben vannak, hogy azt hiszik, amikor a védekezést támadják, akkor a kormánynak ártanak. Ez nem így van: amikor a védekezést támadják, akkor a mentősöket, a járványügyi szakembereket, és azokat az orvosokat támadják, akik azokban a kórházakban dolgoznak, amelyekről álhíreket terjesztenek - értékelt. Hozzátette: ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a baloldalra továbbra sem lehet számítani a vírus elleni küzdelemben,  ezért nagyon fontos, hogy a Fidesz és a KDNP továbbra is minden támogatást megadjon a kormánynak, hogy az emberi életek védelme mellett működőképes állapotban tartsák az országot. A nemzeti konzultáció eredményei alapján ugyanis ezt várják el az emberek, Magyarországnak működnie kell - jelentette ki Hollik István.