A költségvetésben van elegendő forrás

Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a koronavírus-járvány elleni védekezésről, a kormány legutóbbi döntéseiről beszélt.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár ismertette a kormány szerdai döntéseit a koronavírus-járvány elleni védekezés kapcsán Megjegyezte, valóban hatósági árat vezettek be a vírustesztekben, amikor a járvány elkezdődött, akkor először arról kellett gondoskodni, hogy legyen elég teszt az országban, azaz akkor lehet döntést hozni a hatósági árról, amikor már van elegendő teszt az országban. A kormány haározott szándéka szerint elejét veszik annak, hogy bárkik is nyerészkedjenek ezeken a teszteken, miután magánszolgáltatók is alkalmazták ezeket. Mihelyst megjelenik a rendelet, onnantól kezdve 19.500 forint lesz a tesztek ára mindenhol.

A miniszterelnök azt mondta, az ország az első hullámban győzött, ugyanakkor azt is kiemelte, hogy nem csak az emberek egészsége fontos, hanem a gazdaság működése is. A politikus ennek kapcsán azt mondta, a legújabb nemzeti konzultáció eredményei is ezt mutatják, hiszen a 1.8 millió válaszadó azt jelentette ki, úgy szeretnék a járványt legyőzni, hogy ez emberéletek megmentése mellett az ország is működik. Ez elsősorban a munkahelyek védelmét jelenti. Már sikerült megtapasztalni, hogy milyen az, amikor leáll az ország, ez milyen hatással van a gazdaságra. A járvány első hulláma alatt megszerzett tapasztalatok alapján a kormány birtokában van a tudásnak, hogy miként lehet megőrizni az ország versenyképességét. Dömötör Csaba hozzátette, a tegnap bejelentett intézkedések nem korlátozzák a gazdaság működését, most a hangsúly a szociális távolságon, a maszkhasználaton, a kötelező iskolai testhőmérséklet mérésen van.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.