Nem szedte a gyógyszereit, ezért gyilkolta meg a feleségét egy érdi férfi. Csütörtöki tárgyalásán arról beszélt, hogy „ördögnek hitte a feleségét". Többször megszúrta, papírpénzt szórt a testére, és megpróbálta felgyújtani. Mindezek ellenére felmentették, így csak kényszergyógykezelés vár rá.

A hírhedt érdi gyilkosság tárgyalását csütörtökön tartották a Budapest Környéki Törvényszéken, és még aznap ítélet is született - írja a Bors. A férj, K. Zsolt 2010 óta bipoláris affektív zavarban szenvedett,  amely miatt folyamatosan gyógyszeres kezelésre szorult. A gyógyszereit azonban nem szedte rendszeresen, és ez vezetett a tragédiához. 

Erre a párja is figyelmeztette, Zsuzsanna többször is kezdeményezte férje orvosi ellátását.  2019 szeptemberében Zsolt mentális állapota romlani kezdett, ezért a kezelőorvosa munkaképtelennek nyilvánította, majd októberben új gyógyszert írt fel neki. November 7-én újra felkeresték a háziorvosukat, és a férj megint gyógyszereket kapott. Zsolt még aznap különböző kapszulákat vett be, amelyek egyértelműen befolyásolták a mentális állapotát. Ezt a tárgyalásán is elismerte, amelyen távmeghallgatáson, videós kapcsoláson keresztül vett részt. Noha szűkszavú volt, de mindent elmondott, és elfogadta az ítéletet.

Megdöbbentő részletek

Zsolt a gyilkosság hajnalán rendkívül dühös lett, és - saját bevallása alapján - úgy érezte: a felesége maga az ördög, aki rajta keresztül személyesen szól hozzá, ezért végezni kell vele. Egy 16 cm-es késsel szúrta meg többször, közben sólámpával ütlegelte, nejlonzacskót és tollat tömött a szájába, végül az időközben meghalt nő testére pénzt dobott és megpróbálta felgyújtani, de nem járt sikerrel. A tárgyaláson kiderült, hogy K. Zsolt amint tisztába került tette súlyosságával, azonnal jelentkezett az Érdi Rendőrkapitányságon. Nyomban letartóztatták és vádat emeltek ellene. A szakértők azonban elemezték az elmeállapotát, és a bíróság arra jutott: nem volt tisztában a tettével, ezért felmentették, de rögvest elrendelték a kényszergyógykezelését.