Az emberek azt várják el, hogy az ország is működjön

Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában értékelte a legújabb kormányzati intézkedéseket.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a tegnapi nap folyamán a Fidesz-KDNP egy közös frakcióülést tartott, a legfontosabb téma természetesen a koronavírus-járvány elleni küzdelem volt. A járvány első hullámát Magyarország nagyon sikeresen vette, de közben itt a másidik hullám is, így például a Parlament őszi ülésszakán is leginkább ennek a jegyében kell döntéseket hozni, hiszen egy vékony mezsgyén mozogva kell egyszerre megvédeni az embereket, miközben az ország működőképességét is biztosítani kell. Hozzátette, látható, a magyar egészségügy az első hullám, a nyár alatt egy olyan felkészülésen, átalakuláson ment keresztül, rengeteg forrás is érkezett, mára kijelenthető, az eszközök rendelkezésre állnak, ha súlyosbodna a helyzet.

Mindezek mellett a kormány tegnap intézkedéseket is bejelentett, amelyek nem olyan radikálisak, mint amikről tavasszal határoztak, hiszen az emberek azt várják el, hogy az ország is működjön. Ám az is igaz, a most bejelentett szabályokat viszont keményen számon fogják kérni, szankcionálással együtt. Nacsa Lőrinc kijelentette, ezek az intézkedések elegendőek lesznek, de csak abban az esetben, ha mindenki betartja. A kormányzat folyamatosan elemzi a helyzetet, az Operatív Törzs, a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs folyamatosan ülésezik, a kormányzat azt kéri mindenkitől, tartsa be mindenki az előírt szabályokat.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.