Kilencezer külhoni magyar diáknak segít az iskolakezdésben a Rákóczi Szövetség

iskola, tankönyv, tankönyvcsomag, iskolakezdés
Gyál, 2018. augusztus 29. Egy diák iskolatáskájába pakolja új tankönyveit a Gyáli Bartók Béla Általános Iskolában 2018. augusztus 29-én. Az oktatási intézményekbe kevesebb mint egy hónap alatt 12,5 millió tankönyv került ki, ezek közül közel 8,5 millió az állami fejlesztésben kidolgozott kiadvány, a többit magánkiadók adták ki, közölte előző napi tájékoztatóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Idén is kilencezer külhoni magyar diáknak segít az iskolakezdésben a Rákóczi Szövetség - mondta Csáky Csongor, a szövetség elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A Felvidéken már kiosztották az iskolatáskákat és támogatásokat, Kárpátalján jelenleg is tart az átadás - hangzott el.

A szövetség elnöke hangsúlyozta: ezzel a támogatással is érzékeltetni akarják a határon túli magyar szülőkkel, hogy az anyaország figyel rájuk.

Mint mondta, a magyar összefogást jelképező ösztöndíj által mintegy 500 magyar települési önkormányzat, számos közéleti ember és magánszemély köszönete nyilvánul meg a határon túli magyar szülők felé.

A Felvidéken már kiosztották az iskolatáskákat és támogatásokat, Kárpátalján jelenleg is tart az átadás Forrás: Shutterstock

- hangsúlyozta Csáky Csongor.