Profi drogdíler bandát fogtak el a kommandósok Budapesten - videó

Drogdíler drog
Vágólapra másolva!
Többhónapos nyomozás után lepleztek le egy főként külföldiekből álló drogterjesztő bandát a rendőrök. A gyanú szerint a társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, leginkább egy szórakozóhelyen, amit egyikük üzemeltetett.
Vágólapra másolva!

A nyomozók mostanra gyűjtöttek össze annyi bizonyítékot, hogy 2020. szeptember 15-én délután egyszerre foghatták el a banda tagjain. Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben, az utcán fogták el a TEK segítségével - írja a rendőrség honlapja.

Két nigériait egy közeli lakásban fogtak el. Ők

a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén,

de a rendőrök gyorsabbak voltak, és megakadályozták. Két további, menekülni próbáló embert szintén az utcán fogtak el az NNI nyomozói. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát még tisztázzák.

Forrás: ORFK/Antal_N

A dílerektől összesen mintegy 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le.

A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vetteék őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság szeptember 18-án elrendelte. A kábítószerelosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta.