A gyermekek mindenek előtt! Ez az UNICEF jelszava is a Gyermekek Világnapján. A vírushelyzetben pedig különösen jelentős, hogy odafigyeljünk a gyermekekre. A járvány miatt sajnálatosan számos népszerű és várva-várt program maradt el. Elhalasztották a Sérült Gyermekek Napját is, amelyet az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) már 28 éve rendez meg szeptemberben, az Állatkertben. Ebben a helyzetben pedig még fontosabb közösen mosolyt rajzolni a sérült gyermekek és fiatalok arcára. A Civilút Alapítvány a programhoz kapcsolódó Varázsceruza akciója ezt a célt tűzte ki, ezért rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára.

A Varázsceruza jótékonysági akcióhoz számos más intézmény és civil szervezet mellett a Magyar Posta is csatlakozott: az 50 legforgalmasabb budapesti postán is leadhatók a sérült gyermekeknek szánt rajzeszközök, az ügyfélterekben elhelyezett gyűjtődobozokba.

A Magyar Posta társadalmi felelősségvállalási alapelve, hogy olyan kezdeményezéseket, ügyeket, szervezeteket támogasson, amelyek az egész társadalom számára értéket jelentenek. A Varázsceruza akció meggyőződésünk szerint ilyen.– mondta Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője.

Szeptember 30-ig zajlik a Varázsceruza akcióForrás: Thinkstock

A civil összefogás jegyében részt vett a rajzeszközök gyűjtésében az Egyszülős Központ és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is.

A rajzeszközöket még szeptember 30-ig gyűjtik a Civilút Alapítványnál, az összegyűlt adományokat pedig októberben adják át az ÉFOÉSZ-on keresztül a sérült gyermekek és fiatalok számára.