Egy Budapesten élő pár az otthonában nyomtatott pénzt, amivel később fizettek is. A hamis pénz az egyik benzinkúton lett gyanús az alkalmazottaknak.

A 28 éves P. Ádám és 25 éves barátnője, B. Anett egy XI. kerületi lakásban hamis 50, 100, és 200 eurós, valamint tízezer forintos bankjegyeket nyomtatott. December 15 és 17 között Budapesten és Vecsésen többször is fizettek a hamis pénzel.

Végül egy budapesti benzinkúton lettek gyanúsak a bankjegyek, az alkalmazottak feljelentést tettek a rendőrségen.

Forrás: Police.hu

A rendőrök december 17-én fogták el a párt az otthonukban. A lakásban hatezer eurót és 60 ezer forintot találtak, valamint a hamisításhoz használt nyomtatókat, patronokat, laptopot, papírvágót, derékszög mérésére használt fém eszközt, mobiltelefonokat, más nevére kiállított okmányokat és rendszámtáblát. A lefoglalt bankjegyekről a szakértő megállapította, hogy hamisak.

Forrás: Police.hu

 A férfit és a nőt pénzhamisítás miatt kihallgatták, őrizetbe vették és javasolták a letartóztatásukat, amit a bíróság elrendelt, később pedig bűnügyi felügyelet alá kerültek. A rendőrség most befejezte a nyomozást, napokon belül vádat emelhetnek ellenük.