A Szegedi Törvényszék jogos (ön)védelem miatt felmentette az erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolt nőt, aki halálra gázolta az őt bántalmazó férjét, azonban a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélettel szemben a bűnösség megállapítása és börtönbüntetés kiszabása érdekében – írta közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A vád szerint 2017. december 27. napján a késő délutáni órákban az Üllésen élő házaspár összeveszett, melynek során a részeg férj durván bántalmazta a feleségét. 

A nőnek sikerült kiszabadulnia és a ház előtt álló kocsiba beülnie, azzal akart elmenekülni a férfi elől. A férj azonban a kocsi elé állt, a nő őt rövid tolatással elkerülte, azonban a férfi újra az autó elé ugrott, ami után a nő a férjét elütötte, majd több méteren keresztül az autó alatt vonszolta.  Amikor a kocsival megállt, az asszony telefonon kért segítséget a 112-es hívószámon, azonban mire a mentők kiérkeztek, a férje már halott volt. 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben. 

A Szegedi Törvényszék a vádlottat felmentette, mert álláspontja szerint jogos védelmi helyzetben volt. 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélettel szemben a bűnösség megállapítása és szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést fenntartva bizonyítás felvételét indítványozta azzal, hogy az ügyre vonatkozó álláspontját a bizonyítási eljárás befejezése után terjeszti elő. 

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni  - hívja fel rá a figyelmet a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.