Két autó ütközött össze egy brutális balesetben Zalaegerszeg és Egervár között. Két ember meghalt.

A 74-es számú főút 55-ös kilométerénél, Nagypáli térségében történt balesetnél az egyik autóba egy, a másik autóba két ember beszorult, írta korábban a Police.hu, őket a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. 

A tűzoltók és a mentők erőfeszítése ellenére a balesetben ketten meghaltak, és hárman súlyosan megsérültek. A meghalt férfi és nő a vétlen autó sofőrje és utasa volt a 112press.hu információja szerint.

Az összeroncsolódott autók a 74-es főúton, Zalaegerszeg és Egervár között 2020. szeptember 21-én. (A képre kattintva galéria nyílik!)Forrás: MTI/Varga György

Reggel egy Audi Vasvár irányába tartott a 74-es főúton. Az autó vezetője egy szlovén rendszámú kamion előzésébe kezdett, de a szemből érkezők miatt fékezett és visszatért a sávjába. Pár száz méterrel később ismét megpróbálkozott az előzéssel. 

Az összeroncsolódott Ford. Az utas a helyszínen, a sofőr a kórházban halt meg.Forrás: MTI/Varga György

Az Audi a záróvonal ellenére előzte a kamiont, amikor szemből érkezett egy Ford. A kamion vezetője észlelte, hogy az Audi már nem tudja befejezni az előzést, ezért vészfékezett. Ennek ellenére az Audi frontálisan ütközött a szemből érkező, Zalaegerszeg irányába tartó Forddal, ami az árokba csapódott - írja a portál.

A Fordban utazó 26 éves nő a helyszínen meghalt. Az autó vezetőjét, a nő párját a mentők a helyszínen újraélesztették, a kórházba szállítást követően azonban súlyos sérüléseibe belehalt.

A roncs hátterében a kamion. Az úton látszik a záróvonal is.Forrás: MTI/Varga György

A 112press.hu információj szerint a férfi munkába vitte reggel a párját. Az Audiban három férfi ült, mindhárman súlyosan megsérültek. A kamion vezetője nem sérült meg.

A kamion rakománya - két, egyenként 8 tonnás fémhenger - elszabadult, az egyik az erdő szélére zuhant.  A 8 tonnás fémhengert Nagykanizsáról érkezett daru emelte vissza a pótkocsira, zalaegerszegi tűzoltók segítségével.