Két, póráz nélküli kutya támadott meg néhány napja egy 18 éves lányt a Normafán. A lány combját érték a harapások, a sebek körül pedig bedagadt és belilult a lába. A kutyák gazdája szó nélkül magára hagyta a lányt, pedig igazolnia kellett volna, hogy a kutyái be vannak oltva. A lány azóta retteg.

Telefonon, remegő hangon hívta anyját az a 18 éves lány, akire a Normafánál múlt kedden két németjuhászra emlékeztető kutya rátámadt, és harapdált össze.

A lányom délelőtt hívott, hogy mi történt. Három osztálytársával ment a Normafa felé, amikor meglátták a két kutyát– mesélte a Ripost-nak a Budakeszin lakó édesanya.

„A gazdájának nyoma sem volt, amikor a kutyák fenyegetően a gyerekek felé indultak, póráz nem volt rajtuk. Már ekkor megijedtek. Végül előkerült egy nő, aki megpróbálta visszahívni az állatokat, de azok elkezdtek morogni és ugatni. Az egyik felugrott két mancsával a lányomra, aki erre hátrálni kezdett. Nem fordítottak hátat a kutyáknak, mert tudták, hogy azzal támadásra ingerelhetik őket, hanem próbáltak hátrálva menekülni, de az állatok követték a lányomat és mindkét combján megharapták.

A gazdájuk rájuk szólt ugyan, de csak annyit: ha így viselkednek, akkor legközelebb nem engedi el őket. Aztán szó nélkül távozott, sorsára hagyva a lányomat!"

Az édesanya a közösségi oldalán kezdte keresni a kutyás nőt, ugyanis nem lehetett tudni, milyen oltásaik vannak az állatoknak. A rendőrségen is feljelentést tett. A lányánál meg is kezdték azt az oltássorozatot, amit akkor kell beadni, ha a támadó állat ismeretlen. Ettől megkímélhette volna a kutya gazdája, ha igazolja, hogy az ebek oltva vannak.