A 2008-as válság során Magyarország az első ország volt, ami az IMF lélegeztetőgépére került, éppen ezért nagyon nehezen viseljük, ha Ön oktat ki minket jó kormányzásról - így reagált Kocsis Máté Gyurcsány Ferenc felszólalására az Országgyűlésben. A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal nem álhíreket, hanem rémhíreket terjeszt a járványról. 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta Gyurcsány Ferenc felszólalására, hogy az ördög is 40 napig kísértette Jézust a sivatagban hamis bibliai idézetekkel. A Fidesz politikusa emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány fenyegette azzal a vele egyet nem értőket, hogy földönfutóvá teszik azokat. Ma egészen kivételes színészi átéléssel adta elő, hogyan kell kormányozni, de a 2008-as madárinfluenza-járvány alatt egy hatástalan vakcinát ajánlott, és a 2008-as válságot sem sikerült jól kezelnie. Kocsis szólt arról is, hogy a 2008-as válság során Magyarország az első ország volt, ami az IMF lélegeztetőgépére került. Nagyon nehezen viseljük, ha Ön oktat ki minket jó kormányzásról - tette hozzá. 

Kocsis Máté: Gyurcsány minden bűnös módszerét ismerjük, amivel csődbe vitte az országotForrás: MTI/Illyés Tibor

Amikor a 2006-os rendőrattakot vezényelte, akkor semmi problémája nem volt a jogállamisággal. Minden bűnös módszerét ismerjük, amivel csődbe vitte az országot  - mondta Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány minden módon a korábbi cselekedeteit megmásítani törekszik.

Amikor Önök ingyen tesztet követelnek, akkor nem mond igazat az ellenzék, mert Gyurcsány volt az első kormányfő, aki fizetőssé tette az egészségügyet. Mindenki tudja, hogy akik a járványban érintettek, azoknak nem kell fizetniük a tesztért - mondta Kocsis Máté.
Önök nem álhíreket, hanem rémhíreket terjesztenek a járványról.