Hófehér ruhában, koronával a fején temetik el azt a kislányt, akit Szegeden gázoltak halálra - tudta meg a Bors. A hatéves gyereket az édesanyja élettársának testvére éppen az óvodából vitte volna haza, amikor a tragédia történt.

Adománygyűjtést indított a szegedi meghalt kislány óvodája, hogy az édesanyja méltó módon eltemethesse őt.

FORRÁS: MTI/DONKA FERENC

"Kiara játékos és életvidám kislány volt. Ezt már a bölcsődében észrevették, hiszen még a beteg gyerekekkel is szívesen játszott. 

Amikor az uzsonnásdobozába gyümölcsöt csomagoltam, mindig megkért, hogy adjak többet, mert a társait is meg szeretné kínálni mondta a Borsnak Bernát Zsuzsanna Beáta, a gyerek édesanyja, aki a tragédia óta sokat jár ki a baleset helyszínére.

A baleset után a sógornő telefonált, hogy siessen oda. A rendőrök először nem szerették volna a gyerekhez engedni, de látták rajta, hogy nem tudják visszatartani.

"Én magam is megpróbáltam újraéleszteni, de már hiába. Amikor megérkezett a halottaskocsi, betették őt, de még megengedték, hogy utoljára ránézzek a kislányomra. Mostanában a reggelek a legnehezebbek, mert állandóan az jut eszembe, hogy éppen most vinném az óvodába. Folyamatosan várom haza, mert nem tudom elfogadni, hogy ő nincs többet 

- mondta a gyászoló anya.