Megkezdődött az új évad a Nemzeti Színházban

Leánder és Lenszirom
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színház megtartotta a 2020/21-es évadának első két premierjét: szeptember 19-én Szilágyi Andor különleges tündérmeséje, a Leánder és Lenszirom debütált a Gobbi Hilda Színpadon Márkó Eszter rendezésében. Ezt követte szeptember 20-án a Márai Sándor azonos című regénye nyomán készült előadás, A kassai polgárok, amely Szabó K. István értelmezésében látható a Kaszás Attila Teremben.
Vágólapra másolva!
Forrás: Nemzeti Színház

A két új bemutató októberi előadásaira még itt és itt lehet jegyet vásárolni.

Forró mezők a Gobbi Hilda Színpadon

Az évad következő produkciója Móricz Zsigmond Forró mezők című regényének színpadi változata, amelynek főbb szerepeiben Mészáros Martin, Katona Kinga és Schnell Ádám lépnek színpadra. A két világháború közötti időszakban játszódó, a változó világ konfliktusait, problémáit is feldolgozó krimi rendezője a Nemzeti Színház fiatal tehetsége, Berettyán Nándor.

Forrás: Nemzeti Színház

Bánk bán-maraton a Nemzetiben

200 éve jelent meg először nyomtatásban Katona József örökérvényű drámája, a Bánk bán. A nagy hatású mű előtt tisztelegve október 20-22. között Bánk bán-maratont rendez a Nemzeti Színház, melynek programjában Vidnyánszky Attila idei Coopera rendezése, a 2018-as prózai színházi bemutatója, illetve szintén a teátrum igazgatója által jegyzett tantermi előadás, a Bánk-misszió is szerepel.

Forrás: Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház szeptemberi és októberi műsorát ide kattintva tekinthetik meg.