Orbán Viktor: Még a mi életünkben nagyon sok keresztény érkezik majd Nyugat-Európából Magyarországra

ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. szeptember 21. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Magyarországra még a mi életünkben nagyon sok keresztény érkezik majd Nyugat-Európából - mondta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában hétfőn az Országgyűlésben. 
Vágólapra másolva!

Valóban azt gondolom, hogy folytatódni fog a már megkezdődött tendencia, hogy sokan jönnek haza Nyugat-Európából - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában hétfőn az Országgyűlésben Jakab Péternek, a Jobbik frakcióvezetőjének válaszolva.

Magyarországra még a mi életünkben nagyon sok keresztény érkezik majd Nyugat-Európából - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő szerint a Jobbiknak jogi értelemben nincsen jelöltje Borsodban, és megköszönhetik Gyurcsány Ferencnek, hogy elindította őt. A baloldal jobbikos jelöltje 50 millió forintos támogatást kapott munkahelyteremtésre, a céget bedöntötték, és a varrónők nem kapták meg a fizetésüket - emlékeztetett Orbán Viktor.

Ebben az esetben ingyenes a tesztelés

Orbán Viktor Kunhalmi Ágnesnek (MSZP) válaszolva azt mondta, hogy a magyar kormány álláspontja, hogy a tesztelés ügyében követni kell a WHO álláspontját.

– tette hozzá. Annak vagyok a híve, hogy mindenki teszteltesse magát, aki úgy érzi, hogy erre szüksége van. Éppen ezért csökkent a tesztek hatósági ára – mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a gazdasági helyzetet illetően a szocialista kormányzás végéhez képest 900 ezerrel többen dolgoznak.

A kormányfő Varju Lászlónak (DK) azt válaszolta, hogy azt akarjuk, hogy a tesztelésből ne legyen üzlet, ezért be kellett vezetni a hatósági árat. Orbán Viktor elmondta, hogy

Orbán Viktor: Az emberek azt szeretnék, hogy a gazdaságot ne állítsuk le

Orbán Viktor Schmuck Erzsébetnek (LMP) azt válaszolta, hogy az egészségügyi matematikusok azt mondják, hogy a csúcs 200 ezer megbetegedés lehet, de az a helyes, ha ennek a kétszeresével számolunk.

- tette hozzá. Nincs szükség pótköltségvetésre - mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha a nyugdíjak növekedése kisebb volt, mint az infláció, akkor azt ki fogják pótolni. Az Ön szövetségeseinek az idején az átlagbér 198 ezer forint volt, míg most 400 ezer forint - tette hozzá.

Orbán Viktor Kocsis-Cake Oliviónak (Párbeszéd) válaszolva azt mondta, hogy tömeges fertőzési szakaszban van az ország. Ha orvos vagy hatóság rendeli el a tesztet, akkor ingyenes. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy

A kormányfő arról is beszélt, hogy sok vidéki településen nem áll rendelkezésre annyi pénz, mint Budapesten.