A koronavírusról is lesz előadás a Szegedi Tudományegyetem Szabadegyetemén

A Szegedi Tudományegyetem épülete.
A Szegedi Tudományegyetem főépülete.
Vágólapra másolva!
Többek között az új koronavírus matematikájáról, a ritka betegségekről, valamint az áltudományos hírek szűrési lehetőségeiről is hallhatnak előadást a Szegedi Tudományegyetem szerdán kezdődő online Szabadegyetem-sorozatán.
Vágólapra másolva!

Az új szemeszter 12 érdekes előadása közé napjaink aktuálisabb témáit is beválasztották - közölte Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes.

Röst Gergely az új koronavírus matematikájáról tart előadást, Széll Márta rektorhelyettes a ritka betegségek világába kalauzolja el az érdeklődőket, Csupor Dezső ahhoz nyújt segítséget, hogy a hallgatók megkülönböztessék a tudományt az áltudománytól, Janka Zoltán professzor a mentális rugalmasságról, Boros Mihály egyetemi tanár pedig a sokk és a mikrokeringés kapcsolatáról beszél.

A Szegedi Tudományegyetem főépülete. Forrás: SZTE

Szó lesz a kínai üzleti kultúráról, az emberek pénzügyi ismereteiről éppúgy, mint a multiverzum elméletről és azt leíró geometriai modellről, illetve a 19. század második felének irodalmi életéről és intézményhálózatáról.

Bencsik Péter, az SZTE történésze beszél majd Csehszlovákiáról és a trianoni békéről. Néhány héttel később szintén ezzel a korszakkal foglalkozik Ablonczy Balázs, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatójának Magyarország összeomlásai, 1918-1921 című előadása is.

Az előadások az SZTE Szabadegyeteme tantárgy részét alkotják, amelyért a hallgatók kreditpontot kapnak. A korábbi szemeszterekhez hasonlóan

az előadások utólag is megtekinthetők az SZTE Tudásportálján.