Nagyjából két tucat színművészetis hallgató (néhány tanáruk támogatásával) tüntetésszerűséget szervezett hétfő este a Nemzeti elé, ahol egy Márai Sándor-drámát játszottak. Az előadásra érkező majd távozó nézőket filmezték, amellett, hogy szavaltak a téren. Hogy milyen céllal rögzítették, hogy ki nézi meg A kassai polgárok című drámát, nem derült ki. Úgy tudjuk, a művészbejáró előtt is megjelentek. A Nemzeti Színház ezzel kapcsolatban közleményt adott ki. 

2020. szeptember 21-én hétfőn este, A kassai polgárok című előadás előtt és után a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a Nemzeti Színház főbejáratánál, majd a művészbejárónál tartottak politikai demonstrációt.

A performance tanúi voltak a Nemzeti Színház előadására érkező és távozó nézők, a teátrum dolgozói, valamint az előadás alkotói.

Kérjük a hallgatókat, hogy a jövőben tartsák tiszteletben a nézők, az alkotók, a dolgozók személyiségi jogait. Róluk - amennyiben nem tömegfelvételről van szó - fénykép-, hang- vagy egyéb felvétel készítése csak írásbeli hozzájárulás birtokában lehetséges. Egyúttal kérjük, vegyék figyelembe, hogy az ide érkező nézők színházi előadást szeretnének zavartalanul megtekinteni, kulturálódni, és nem politikai demonstráció részesei lenni.