Balog Zoltán: A baj áldással végződik

Balog Zoltán,
Vágólapra másolva!
Balog Zoltán, volt EMMI miniszter és a Hold utcai Németajkú Református Egyházközség lelkipásztora bemutatta új könyvét a „Nem csak kenyérrel"-t a gyülekezete és barátai előtt. Az írás igeértelmezéseken keresztül mutatja be, hogyan erősítik meg az egyházi közösségeket az olyan helyzetek, mint a jelenlegi járvány.
Vágólapra másolva!

Az ünnepi könyvhétre megjelenő kötet Balog Zoltán beszédeit, írásait, imádságait fűzi össze a koronavírus hazai megjelenésétől 2020 júliusáig. Honnan hová jutottunk négy hónap alatt, és a gondviselő Isten hogyan állt mellettünk ebben a nehéz időben is - erről szól a könyv.

Fotó: Gálos Mihály Samu

Balog Zoltán megjegyezte, hogy számára a könyv címe azt is jelenti, hogy

az embereknek mind fizikai, mind lelki táplálékra szüksége van.

Olyan igeértelmezéseket találhatunk a gyűjteményben, amely a gyülekezeti tagok járványhelyzet miatti egyéni nehézségeivel foglalkoznak.

Molnár Ambrus balassagyarmati református lelkész kiemelte, hogy ez a könyv azért különleges, mert a megszokottakkal ellentétben rendkívül közvetlen, köznapi nyelvezettel mondja el az örök üzenetet.

Balog Zoltán elmondta, hogy ez a közvetlenség annak köszönhető, hogy

a könyv írásakor mindig egy kifejezett gyülekezeti tagot és annak a járvány okozta nyomorúságait képzelte maga elé, és azt, hogy az adott igeszakasz hogyan segíthet neki.

Fotó: Gálos Mihaly Samu

Hozzátette, hogy bár a könyv a bajjal indul, mégis áldással végződik. Vagyis azt olvashatjuk benne, hogy hogyan lesz a bajból áldás, illetve hogyan lesz félelemből megerősödés, ahogy az a passió során is megtörtént.

Molnár Ambrus megjegyezte, hogy a járványhelyzet okozta

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója azzal zárta a könyvbemutatót, hogy szerinte ilyenkor

Végül hozzátette, hogy a könyvben a Balog Zoltán által többször említett „nyájimmunitás" szó a virológiai definíciójánál többet jelent: a közösségek összetartásának megerősödését a vírus alatt.