Hétfőn délelőtt tartóztatták le azt a 65 éves nyugdíjas férfit, aki a saját otthonában erőszakolta meg fiának egyik lány barátját, aki kábultan feküdt az alkoholtól egy szobában a párjával – írja a Bors.

Tavaly június 29-én a tárkányi otthonukban, a 65 éves nyugdíjas férfi fiát meglátogatták a barátai, hogy megünnepeljék a sikeres érettségi vizsgáját. A házibuliban az ünnepelten és apján kívül ott volt a 16 éves lány és a párja, és még két barátjuk. Az este során mindenki sokat ivott, a lányt emiatt a barátja egy földszinti szobába vitte pihenni, ahol mindketten elaludtak.  A férfi ezután csapott le védekezésre képtelen áldozatára. 

Az éjszaka folyamán a férfi bement a lányhoz a szobába és kihasználva az állapotát, megerőszakolta. 

A 65 éves férfi tudta, hogy a lány még fiatalkorú, aki egyébként nem ébredt fel, amíg a férfi közösült vele, később a barátja késztetésére mentek el a házból. A lap beszélt a megerőszakolt tini édesanyjával, aki az elején az egészet el sem akarta hinni. Azt mondta, hogy 

nem nézte volna ki ezt a férfiból. 

Lánya most is pszichológus segítségével próbálja feldolgozni a történteket. 
Eleinte úgy voltam vele, hogy előbb bizonyosodjon be a bűnössége, de most nagyon örülök, hogy megkapja, ami jár neki! - mondta a lány édesanyja. 

Ott voltunk ma is a bíróságon a kislányommal, szörnyű érzés volt ismét találkozni vele. A mai napig nem kért bocsánatot, semmit nem mondott nekünk. Sőt, még azt állította, hogy ő nem csinált ilyet, de az egyik szavával ütötte a másikat. Végül a szakértői vizsgálatok alapján sikerült elítélni. A férfi eddig szabadlábon védekezett, hétfőn délelőtt tartóztatták le, a lapnak Szabó Ferenc, a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője azt mondta: 
Hét év fegyházbüntetést és nyolc év közügyektől eltiltást szabott ki a Komáromi Járásbíróság, valamint véglegesen eltiltotta a vádlottat olyan foglalkozás gyakorlásától, amely során kiskorúak nevelése vagy felügyelete lenne a feladata. Az ítélet nem jogerős.