Kedden még akár 29 fok is lehet, szerdán viszont feltámad a szél, és egyre többfelé lehetnek záporok, zivatarok - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Kedd: Sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Esetleg a késő esti óráktól a délnyugati határszélen fordulhat elő zápor vagy zivatar. A délkeleti szél egyre inkább megerősödik. Nyárias időnk lesz: délután 24-29°C várható.

Szerda: Délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan záporok, zivatarok is kialakulnak. A csúcsérték 26 fok körül valószínű. A délnyugati szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. 

Csütörtök: Átmenetileg csökken a felhőzet, többórás napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel. Csak néhol fordulhat elő csapadék. Délután 23-28 fok várható.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Péntek: Nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, később máshol is záporok, zivatarok alakulnak ki. Néhol felhőszakadás is lehet. Sokfelé megerősödik, majd viharossá fokozódik délnyugati szél. Egyelőre marad a 25 fok körüli maximum.

Szombat: Borús, változékony idő valószínű sokfelé esővel, záporral, zivatarral. Nyugaton az északnyugati, keleten a délnyugati szél fokozódhat viharossá. Nyugaton már csak 15-20, keleten még 20-25 fok között alakulhat a hőmérséklet.