Mire lehet számítani a baloldaltól a járvány második hullámában?

ORBÁN Viktor; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. szeptember 21. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, frakcióvezetője felszólal Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kapcsolatban az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Miközben a koronavírus-járvány első hullámában a kormány kidolgozta és véghezvitte Európa egyik legsikeresebb védekezési akciótervét, addig a baloldal ál- és rémhírkeltéssel reagált a járványhelyzetre, sikertelenül próbálkozva a védekezés ellehetetlenítésével. Visszatérő álhír volt a lélegeztetőgépek számával kapcsolatos fake news, Szabó Tímea hamis állítása, hogy világszinten Magyarországon halnak meg a legtöbben a vírusban, Korózs Lajos pedig kamuvideót készített egy álmentőssel. A Gyurcsány-párt egyik politikusa, Arató Gergely közben azon sajnálkozott, hogy kevesen haltak meg Magyarországon koronavírusban. Az Origo kérdésére válaszolva ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján ő arra számít, hogy a baloldal a második hullámban rémhírkeltéssel és a védekezés szempontjából irreleváns belpolitikai kérdésekkel kívánja gyengíteni a védekezés hatékonyságát. 
Vágólapra másolva!

Így támadta a baloldal a védekezést a járvány első hullámában

A járványhelyzet legelején, március 13-án a radikális baloldali Momentum egyik EP-képviselője, Donáth Anna azzal okozott nagy botrányt, hogy

élő adásban sajnálkozott amiatt, hogy az első magyarországi fertőzöttek irániak voltak és nem magyarok, vagy legalább olaszok.

Április 20-án, országgyűlési felszólalásában Karácsony Gergely főpolgármester párttársa, Szabó Tímea azt állította, hogy: „az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban".

Természetesen ez álhír volt már ekkor is: a 27 EU-tagállamból 15-ben volt magasabb a halálesetek aránya a lakosság számához mérten, mint Magyarországon.

Jelenleg a koronavírussal kapcsolatos halálesetek tekintetében Magyarország világszinten a 73., vagyis egyértelmű, hogy Szabó állítása hatalmas hazugság.

Május 19-én Arató Gergely, a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese élő adásban beszélt a koronavírus szövődményeiben meghalt magyarokról, majd váratlanul kijelentette:

Arató szavaiból egyértelműen kiderült, hogy

a baloldal nem a sikeres védekezésnek, hanem a vírusnak drukkolt már akkor is.

Június 8-án jelent meg egy videofelvétel az MSZP közösségi oldalán, amelyet Tóth Bertalan pártelnök is megosztott.

Forrás: FACEBOOK

A videóban egy, az MSZP által mentősnek nevezett, Németh Athina nevű nő szerepelt, aki Korózs Lajos országgyűlési képviselő kérdéseire válaszolva azt állította magáról, hogy „főállásban mentőtiszt", illetve már „43 éve mentősként dolgozik". A kórházak kiürítésével kapcsolatosan pedig azt állította, hogy „10 hazaküldött betegből 9 meghalt".

Perceken belül bebizonyosodott, hogy az álmentős soha nem dolgozott egyetlen mentőszolgálatnál sem, az MSZP kamuvideót készített. Az ügyben az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF is vizsgálódni kezdett, mert a videó elkészítésében részt vett Ujhelyi István szocialista EP-képviselő asszisztense is (ez azért visszaélés, mert ő az EU-tól kapja a fizetését, nem az MSZP-től, így munkaidőben, az uniós adófizetők pénzén nem gyárthat pártpropagandát).

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat június 25-i képviselő-testületi ülésén Szücs Balázs alpolgármester - Karácsony párttársa - tett megdöbbentő kijelentést: azt mondta,

sajnálja, hogy az előző, fideszes városvezetés idején nem volt járvány.

Áprilisban és májusban a koronavírus-törvény miatt próbálták támadni a baloldali politikusok Magyarországot, szinte egységesen azt vizionálva, hogy a járványhelyzet miatti különleges jogrendet lehetővé tévő jogszabály „örök időkre szól", illetve „diktatúra bevezetéséhez fog vezetni".

A koronavírus-törvény június 18-án a hatályát vesztette, ennek ellenére a baloldali politikusok azóta sem kértek bocsánatot a hazugságaikért. Erről itt és itt írtunk.

Jelenleg Fekete-Győr András támadja a kormány járványügyi intézkedéseit, részleteket a rendkívül zavaros és egyben nevetséges álláspontjáról egy közelmúltbeli cikkünkben lehet olvasni.

Erre lehet számítani a baloldal részéről a második hullámban

Magától adódik a kérdés, hogyha az első hullámban a járványügyi védekezés terén a legkisebb mértékben sem lehetett a baloldalra számítani, sőt, minden eszközzel akadályozták az ennek ellenére is Európában az egyik legsikeresebbnek mondható védekezést, akkor mégis mi várható a második hullámban, milyen eszközöket próbálnak meg bevetni Magyarország ellen?

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője a témával kapcsolatosan a következőket mondta az Origónak: Széchenyi István azt írta a Stádiumban, hogy a törvény filozófiája a jót pártolni, a rosszat sújtani. Szerinte a becsületes, józan eszű fáradozást – ami valódi polgárerény (Virtus civica) – minden módon jutalmazni kell".

Lomnici Zoltán Forrás: Századvég

– hangsúlyozta Lomnici.

Hozzátette: a pártpreferenciai adatok pedig azt mutatják, hogy

a kormánykoalíció erősödése tekintetében a választók a jót pártolták, a rosszat, tehát a baloldali megátalkodottságot büntették.

Akkor egyébként a baloldal a védekezés támadását – nagyrészt Soros Györgyhöz köthető jogvédő szervezetek nyomására – az EU-ban a legtöbb tagállamban még mai napig hatályban lévő, hazánkban rég megszüntetett különleges jogrend felállításával indokolta.

- tette hozzá.

Lomnici hozzáfűzte: A saját választóikat dezinformációkkal hergelő baloldal deklaráltan fontosabbnak tartja a kormány elleni harcot a koronavírus-járvány visszaszorításánál, ez pedig olyan képet fest a radikális baloldalról, hogy képtelen nemzeti sorskérdésekben a magyar emberek érdekében félretenni hatalmi ambícióit és összefogni a pandémia elleni küzdelemben. Értékelése szerinte

A baloldal pedig mindeközben orosz rulettet játszik a magyar emberek életével, nemcsak azokban a városokban, ahol tavaly ősszel hatalomhoz jutottak, de az Országgyűlésben is, hiszen

– zárta mondanivalóját ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Koronavírus: teljesen belezavarodott a baloldal saját propagandájábahttps://www.origo.hu/itthon/20200918-a-baloldal-a-jarvanyugyi-vedekezest-tamadja.html?fbclid=IwAR2kCPA6vBYbu7NiHh5F8G4qRJ2Mnp7qOZDm73pMICGVgysYBBCU-KU4PAs