Novák Katalin: A családok életszínvonalának fenntartása, javítása a cél, mert a legjobb befektetés

NOVÁK Katalin
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
A családok életszínvonalának fenntartása, javítása a cél, mert a legjobb befektetés, ha a jövő generációjába fektet be a kormány - közölte az október 1-jétől hivatalba lépő családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin elmondta, hogy a jövő évi költségvetésben két és félszer akkora összeg jut a családok támogatására, mint 2010-ben.

ez Európában a legnagyobb arányt jelenti - emelte ki.

Novák Katalin szerint a legjobb befektetés, ha a jövő generációjába fektet be a kormány Forrás: MTI/Illyés Tibor

Novák Katalin hozzátette, hogy ennek köszönhetően majdnem 80 százalékkal többen kötnek házasságot, mint tíz éve, a válások száma hatvan éve nem volt olyan alacsony, mint most, és egyre többen mernek gyermeket vállalni: 2020 első hét hónapjában

2500 gyerekkel több született, mint a múlt év azonos időszakában.

A nők foglalkoztatásával kapcsolatban pedig azt mondta, a kormány lehetőségeket kínál a családoknak, hogy úgy szervezhessék az életüket, ahogy nekik a legideálisabb. Az anyáknak például lehetőségük van akár három évet is otthon tölteni a gyermekükkel, de többi között a bölcsődei férőhelyek bővítésének és a nagyszülői gyednek köszönhetően hamarabb is visszatérhetnek munkahelyükre.