Immár hatodik alkalommal hívja sportolásra az egészséges életmód híveit az Európai Sporthét. Az Európai Bizottság eddig közel 8 millió főt megmozgató, a #BeActive nemzetközi mottóval zajló kezdeményezése szeptember 23. és 30. között az egész országban várja az érdeklődőket. A rendezvénysorozat koordinátora, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) és elnöke, Czene Attila ezúttal a tömegrendezvények helyett a kisebb létszámú, lokális, elsősorban szabadtéri programokat javasolják – írták közleményükben a szervezők.

Mozogni öröm, ráadásul egészséges is!– ez az egyik fő üzenete az Európai Bizottság évek óta közkedvelt European Week of Sport (EWoS), azaz Európai Sporthét elnevezésű programsorozatának.

Forrás: europaisporthet.hu

„„A fizikai aktivitás erősíti az immunrendszer védekezőképességét, ráadásul a mentális egészségünkre is jó hatással van, ezért most még fontosabb, hogy minden alkalmat kihasználjunk a mozgásra! Még mindig nem késő szövetségünk, a MASPORT koordinálásában zajló ingyenes programsorozathoz csatlakozni, ráadásul ezt bármilyen sport- vagy civil szervezet megteheti. Így bárkiből lehet szervező, ha az europaisporthet.hu gyűjtőplatformon regisztrálja a saját, lehetőleg szintén nonprofit sporteseményét. Eddig közel 400 esemény csatlakozott hozzánk" – nyilatkozta a szövetség elnöke,

Czene Attila, aki külön kiemelte: a honlap természetesen az érdeklődők tájékozódását is segíti, és rajta böngészve jó eséllyel mindenki találhat kedvére való sportprogramot a lakóhelye közelében.

A MASPORT a tömegrendezvények helyett ezúttal inkább az egyéni és kisebb létszámú, lokális és elsősorban szabadtéri sportprogramokat javasolja.

A szervezet külön kérése, hogy a járványveszély miatt mindenki fokozottan ügyeljen a távolságtartásra, maszkviselésre, valamint a fertőtlenítésre vonatkozó biztonsági előírásokra és tartsa be őket. A résztvevők együttműködésére számítva a szervezet bízik benne, hogy körültekintő magatartással minél több program biztonságosan megvalósulhat.

A rendezvénysorozat két nagykövete az ismert műsorvezető-fitneszedző, KISÓ és a saját testsúlyos tréningek egyik hazai guruja, Radányi Norbert.

Míg előbbi a nőiesebb mozgásformák népszerűsítésével buzdít aktivitásra, addig Norbi arra ösztönöz, hogy ha elég elszántak és ötletesek vagyunk, bárhol, bármikor és szinte bármilyen eszközzel megmozgathatjuk az izmainkat.

„Itt nincs teljesítménykényszer, csak mozgás és sportolva szórakozás!" – üzenik a nagykövetek.

Az Európai Sporthét szeptember 23. és 30. között kerül megrendezésre.

Friss hírek és további részletek az Európai Sporthét honlapján és Facebook-oldalán olvashatóak.