VV Fanni-ügy: a család ügyvédje elmondta, mikor ítélhetik el a lány gyilkosát

VV Fanni
Az utolsó VV Fanniról készült fotó. Novozánszki Fannit tavaly november óta nem találják, a megölésével B. Lászlót gyanúsítják.
Vágólapra másolva!
A Novozánszki család jogi képviselője, Lichy József szerint akár 2-3 tárgyalási nap múlva el is ítélhetik a VV Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót. Az ügyvéd biztos benne, hogy elítélik a férfit, és az Origónak azt is elmondta, hogy a büntetése életfogytiglani börtönbüntetés is lehet.
Vágólapra másolva!

VV Fanni tárgyalása szeptember elején folytatódott, ahol kihallgatták az egyik legfontosabb tanút is, a lány barátnőjét.

B. László azzal védekezik, hogy ő beszélte le arról, hogy mentőt hívjon az eszméletlen Fannihoz, valamint ő szervezte meg azt is, hogy "problémamegoldó" embereknek adják oda őt.

B. László egy korábbi tárgyaláson Fotó: Polyák Attila - Origo

Lichy József, VV Fanni családjának jogi képviselője az Origónak elmondta, hogy a törvényszék nagyon szaporán halad a bizonyítással, már minden fontos tanút kihallgattak az ügyben.

– magyarázza az ügyvéd.

Elmondta, hogy az FBI-nak olyan technológiája van, amivel telefonos cellainformációk alapján képesek meghatározni valakinek a helyzetét 25 négyzetméteres körben. Ezt felhasználták ebben az ügyben is.

Kiderült, hogy Fanni barátnője azon a bizonyos estén Budapest másik végében volt.

Az is kiderült, hogy B. László a Duna parton időzött Fanni eltűnésének másnapján. Közben még üzeneteket is küldött a telefonjáról az akkori barátnőjének.

Mindezek ellenére a férfi tagadja, hogy ott lett volna.

Az ügyvéd szerint hétfő estétől kedd késő délutánig tüntette el a holttestet valahol. Ez idő alatt elment a siófoki nyaralójukba, volt a Balaton partján, a szalkszentmártoni bányatónál, végül a Duna felé vette az irányt.

– tette hozzá Lichy József.

Az utolsó VV Fanniról készült fotó. Forrás: Blikk

Tele volt vérrel az autó

B. László egy bérelt autóval ment át Fannihoz, amit még aznap este vissza kellett volna vinnie, de nem tette meg. Másnap, kedden késő délután vitte vissza az autót.

"Az biztos, hogy amikor visszavitte az autót, csurom vér volt a Citroen hátulja. Kiszedték belőle a kárpitot, a nagynyomású vízsugárral 10 percen keresztül mosták, és dőlt belőle a piros víz. Nem tudták, hogy az mi, azt hitték, hogy festék.

Amikor a súrolókefével is nekiestek, még akkor is jött belőle a vér. Legalább egy liter vér volt felszívódva a kárpitban"

– mondta, az ügyvéd, majd hozzátette, hogy a szakértők egyértelműen beazonosították, Fanni vére volt a kocsiban.

B.László Fotó: Polyák Attila - Origo

Hamarosan ítélet?

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy mivel nem találták meg a holttestet, ezért alapdolgok hiányoznak az ügyben, mint

például az elkövetés módja, vagy hogy mi volt a halál konkrét oka és időpontja.

Szerencsére viszont rengeteg bizonyíték van, ez alapján pedig összeáll a zárt logikai rend.

– mondta Lichy József, aki szerint életfogytiglani büntetést fog kapni B. László.

Kérdésünkre azt is elmondta, hogy már leálltak a holttest keresésével, a hatóságok már mindent megpróbáltak, mindenhol keresték. Szerinte csak akkor kerülhet elő, ha B. László elárulja a rendőröknek, hova rejtette el.

Lassan 3 éve, hogy eltűnt VV Fanni

Novozánszki Fanni akkor vált ismerté, amikor 21 évesen bekerült egy realityműsorba. Ezek után prostituáltként kezdett el dolgozni a luxuslakásában.

2017 november 20-án váratlanul eltűnt.

A rokonai és a barátai sem érték el őt telefonon, valamint a lakásán sem találták. Ezek után bejelentést tettek a rendőrségen, akik el is kezdték keresni.

VV Fanni Forrás: Facebook/Origo

Két héttel később már nem eltűntként keresték VV Fannit, hanem gyilkosság miatt nyomoztak.

Letartóztattak egy férfit, akit felvett az ház egyik biztonsági kamerája, amint lehozza a lépcsőn a nő élettelen testét és berakja a kocsijába.

Később meg is találták Fanni vérét B. László autójában.

A holttestet már nagyjából mindenhol keresték, Dunában, kútban, Balatonban, egy nagy, erdős részen elásva, de nem jártak sikerrel. Felvetődött annak a lehetősége is, hogy a gyilkosa vaddisznókkal etette meg a maradványait, vagy egy krematóriumban illegálisan elhamvasztották.

Az ügy egyetlen gyanúsítottja B. László, aki a vád szerint az érintett időszakban anyagi nehézségekkel küzdött, és Fannitól próbált meg pénzt szerezni.

Azon a bizonyos estén felment hozzá és eszméletlenre verte. Ezek után több fordulóban levitte a nő pár cuccát a kocsiba, hogy úgy tűnjön elutazott.

Fannit utoljára vitte le az autóba. Azt nem lehet tudni, hogy akkor még életben volt-e.

Még aznap VV Fanni kulcsival visszament a lakására és kifosztotta.

B. László a bűnrészességet már beismerte, a gyilkosságot viszont tagadja. Állítása szerint, amikor felment Fannihoz, az egyik barátnője is ott volt, aki arra kérte, hogy ne hívjanak mentőt, mert akkor bajba fognak kerülni. Inkább vigyék el valahova, ahol előre lebeszélten odaadják idegeneknek. Ahogyan a férfi fogalmazott, "problémamegoldó embereknek" adták oda Fannit.