Magyarország továbbra sem támogatja a kötelező kvótát

Fleury Merogis blocked by jail workers  FO UFAP afghanistan blocus centre de retention choisy le roi crisis DEMONSTRATION fleury fleury merogis france jail migrant noborder paris PRISON prison workers protest protest march refugees soudan ufap syndicate U
Jail workers block the gate at Fleury-Merogis prison, the largest prison in Europe, located in Fleury-Merogis near Paris, France on January 18, 2018 after multiple agressions in prison by inmates turn into clashes with anti-riot police force. (Photo by Julien Mattia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Európai Uniónak és tagországainak abban kell együttműködniük, hogy a kontinensre nehezedő migrációs nyomást Európán kívül tudják feltartóztatni – így reagált Kovács Zoltán az új európai migrációs tervekre. 
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, miután Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bemutatta a testület új migrációs és menekültügyi paktumjavaslatát Brüsszelben.

Kovács Zoltán kiemelte: azt gondolják, az Európai Uniónak és tagországainak abban kell együttműködniük, hogy a kontinensre nehezedő migrációs nyomást Európán kívül tudják feltartóztatni. Ehhez arra van szükség, hogy olyan együttműködést alakítsanak ki a migránsokat kibocsátó országokkal, amely megfelelő életkörülményeket biztosít arra, hogy az emberek ne legyenek kénytelenek elhagyni a hazájukat - "azaz a segítséget vigyük oda, ahol arra szükség van, ne pedig a bajt hozzuk Európába" - mondta.

Magyarország továbbra sem kér a kötelező kvótából (Képünk illusztráció) Forrás: NurPhoto/Julien Mattia/NurPhoto/Julien Mattia

A kormány azt gondolja - tette hozzá -, hogy a kontinens határait meg kell védeni: létre kell hozni Európán kívül hotspotokat, és ott feldolgozni a kérelmeket; biztosítani kell, hogy az EU és a schengeni övezet külső határai minden szakaszon teljes biztonsággal védve legyenek.

- hangsúlyozta.

"Szeretnék emlékeztetni mindenkit arra", hogy a kormány a 2015-ös migrációs válság óta több mint 1 milliárd eurót (364 milliárd forintot) fordított Magyarország és az EU határainak védelmére, amire Brüsszel egy fillért sem adott - mondta az államtitkár.