Szándékosan veszélyesen fékezett az M7-esen, vádat emelhetnek a sofőr ellen - fotók

M7, baleset, fékezés
Felborult a teherautó
Vágólapra másolva!
Vádat emelnek az ellen a sofőr ellen, aki többek életét veszélybe sodorta veszélyes és szándékos fékezéssel az M7-es autópályán tavaly júliusban.
Vágólapra másolva!

Egy autó hajtott teherautó elé, majd szándékosan fékezett. A teherautós, hogy az ütközést elkerülje, megpróbálta kikerülni a fékező kocsit. Ez nem sikerült, ezért a teherautó a szalagkorlátnak csapódott. Befejeződött az ügy vizsgálata - írja a Police.hu.

Az autót vezető 49 éves férfit közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság.

Ahogy az Origo is megírta, egy budapesti férfi 2019. július 11-én 7 óra 40 perckor kocsijával az M7-es autópályán Budapest irányából Siófok felé közlekedett.

Haladása során, Lepsény térségében áttért a külső forgalmi sávba egy tehergépkocsi elé, majd – egy korábbi közlekedési incidens miatt –

készakarva, intenzíven fékezett.

Felborult a teherautó Forrás: police.hu

A teherautó sofőrje, hogy elkerülje az ütközést, fékezett és irányt változtatott, de az autópálya belső szalagkorlátjának ütközött. Az ütközés hatására a kocsi a jobb oldalára borult, majd azon továbbcsúszva a leállósávban állt meg.

A baleset során a teherautó három utasa könnyebben megsérült.

Szándékosan fékezett egy budapesti férfi Forrás: police.hu

A balesetet előidéző sofőr kissé továbbhaladt, majd segítségnyújtás miatt visszatolatott, és bejelentést tett a rendőrségre.

A férfi tagadta, hogy a közlekedési baleset okozója lett volna.

A Fejér megyei rendőrök alapos helyszínelése, a nyomozás során beszerzett információk és adatok értékelése, valamint az igazságügyi szakértői vélemény alapján sikerült teljes részletességgel felderíteni az eset körülményeit - írja a rendőrség. Vádemelést javasolnak a sofőr ellen.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a személygépkocsi budapesti sofőrjét közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták,

és kezdeményezték vezetői engedélyének visszavonását.