Tíz koronavírusos van a színművészetis hallgatók között, ezt Upor László rektorhelyettes maga ismerte el

Színművészeti Egyetem épület illusztrációk
Vágólapra másolva!
A Színművészeti Egyetem előtt, színpadias körülmények között, kiállt Upor László, az egyetemet lemondása ellenére irányító rektorhelyettes, és mintegy szózatot intézett az érdeklődőknek. A felvételen - amellett, hogy bírálta a törvényesen megválasztott kuratóriumot, és letagadta azt, amit két napja még elismert az Origónak írásban, vagyis hogy négynapos politikai felkészítő tábort szerveztek a blokádról már egy hónappal a blokád előtt - arról is beszélt, hogy 10 hallgatójuknak pozitív a koronavírustesztje. 
Vágólapra másolva!

Upor László hétfőn elhangzott beismerése itt látható:

Talán nem hangzik túlságosan demagógnak a kérdés: a távozni nem hajlandó rektorhelyettes, a 61 éves dramaturg, Upor László, most sem érzi úgy, hogy a hallgatókat haza kellene küldeni? Hogy az egészség, túlzás nélkül, az élet védelme a legfontosabb? A néhány tucat diák között, aki fenntartja a blokádot, közöttük vannak olyanok, akik találkoztak a tíz koronavírusos színészhallgatóval? A blokádot végrehajtók között voltak, vannak betegek? Elvégeztették a kontaktkutatást? És sorolhatnánk a kérdéseket, hogy mennyiben felel meg az Upor Lászlóék által fenntartott helyzet a járványügyi előírásoknak és persze az emberi követelményeknek.

És egy s más is felmerül: pillanatnyilag mi a mögöttes célja Upor Lászlónak (és a mögötte álló régi vezetőknek, Ascher Tamásnak vagy Máté Gábornak)? Valóban folyik tanítás? Vagy éppen ellenkezőleg, az a céljuk, hogy ne is legyen?

Mi lesz a hallgatók félévével?