Magyarország életét, a gazdaságot folyamatosan működtetni kell

Vágólapra másolva!
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ország gazdaságáról, a kormányzati segítségekről.
Vágólapra másolva!

A magyar kormánynak nehéz feladatai vannak a koronavírus-járvány kapcsán, hiszen egyszerre kell óvni az emberek életét, egészségét, másrészt pedig meg kell őrizni a munkahelyeket, valamint nem szabad elengedni az ország költségvetését. Az teljesen egyértelmű, hogy a járvány elleni védekezés eszközei negatív hatással vannak a gazdaságra, ha a kormány ugyanolyan döntéseket hozna, mint amiket tavasszal, akkor azt a gazdaság nem bírná el. Ám akkor, ha csak és kizárólag a gazdaság szempontjait venné figyelembe, akkor az emberek egészségét nem lenne képes megvédeni.

Arról nem beszélve, hogy a költségvetés tűrőképessége is véges, hiszen egyfelől folyamatos támogatásokat kell nyújtani az egyes területeknek, másfelől viszont a bevételek nem úgy teljesülnek, mint ahogy azt tavaly tervezték, ezért most egy egyensúlyi állapotot kell létrehozni. A legelső és legfontosabb szempont, hogy az egészségügyi védekezésnek tegyen eleget az ország, mindezt úgy, hogy ez a lehető legkisebb negatív hatást teszi a gazdaságra, miután Magyarország életét, a gazdaságot folyamatosan működtetni kell. Mindent meg kell adni még a gazdaságnak is, mert ez jelenti az életben maradás, a gyors újraindulás esélyét.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.