Egy román párt jelöltjei mellett korteskedett a vasárnapi önkormányzati választás előtt Fekete-Győr András. A Momentum elnöke nem először állt ki a magyar jelöltekkel szemben a románok oldalán. 

Vasárnap önkormányzati választásokat tartanak Romániában. Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) számtalan magyar polgármesterjelölttel és magyar képviselőjelölttel vág neki a szeptember 27-ei választásoknak.

A Momentum testvérpártja, a román USR nevű liberális párt Bihar megyei szervezete videót tett közzé, amelyben Fekete-Győr András újra a román pártszövetség (USR-PLUS) jelöltjeire való szavazásra buzdítja az erdélyi magyarokat. 

Frissítés: a videót azóta eltüntették a Facebookról, ahogy lentebb ez látható is, de mi elérhetővé tesszük az Origo olvasóinak:

Itt az eredeti videó helye, már nem elérhető a Facebook-on:

Ahogy azt korábban már megírtuk, a Momentum elnöke nem először teszi ezt, hiszen a tavalyi államelnök-választáson szintén az USR-PLUS jelöltjére, Dan Barnára való voksolásra buzdította a magyarokat, az RMDSZ magyar jelöltje, Kelemen Hunor ellenében.

Fekete-Győr András megint a román jelöltek oldalára álltForrás: MTI/Illyés Tibor

„Arra szeretnénk kérni titeket, hogy ahol tehetitek, támogassátok az USR-PLUS jelöltjeit is" – mondja az USR-PLUS videójában a Momentum elnöke.