Százak nézhették végig, amint az 1-es villamos magával vonszolt és valósággal ledarált egy 37 éves férfit csütörtök este. László éppen szerelméhez, Anetthez sietett haza, írta a Bors.

T. László mindenféle munkát elvállalt, hogy gondoskodjon magáról és szeretteiről. Sokáig az egyik fővárosi hajléktalanszállón lakott az élettársával, Anett-tel, de néhány hónapja életük legboldogabb közös napját ünnepelhették: beköltözhettek egy szociális bérlakásba a cikk szerint, tele voltak tervekkel.

László csütörtök este éppen hazaindult, és a Hungária körúton meglátta, hogy beérkezett a villamos a megállóba. Mivel sietett, úgy döntött, hogy levágja az utat, és nem megy el a zebráig. Az úttesten átszaladt a szerelvényhez, letaposta a vágány melletti cserjést is. Mivel a szerelvényt nem kívánta megkerülni, annak két vagonja között próbált átmászni. A járművezető ezt nem vehette észre, hiszen már sötét volt, és amúgy sem egyszerű belátni a peron teljes vonalát. A villamos a menetidőt tartva hirtelen elindult. Éppen akkor, amikor László az ütközőn átemelte a lábát. A férfi elesett, így a szerelvény alá került. Ezzel kezdődött az utóbbi évek legszörnyűbb horrorbalesete. Százak láthatták, amint a villamos közel másfél kilométeren keresztül vonszolta magával László élettelen, szétroncsolódott testét. Időközben többen is értesítették a segélyhívó központot. A villamost a Stadionoknál állította meg egy sínen keresztbe álló motoros rendőr.

Hozzám sietett

László élettársa, Anett képtelen felfogni a történteket. Boldogok voltunk, hogy végre saját otthonba költözhettünk. Laci rengeteget dolgozott, hogy minél jobb körülményt teremtsen magunknak.

– mondta a gyászoló nő. – Laci mindenben támogatott, ő nyugtatott meg állandóan, hogy a sorsunk jobbra fordul. Csütörtök este végleg megváltozott az életem. Keresem az okokat, de nem találom. Tudom, hogy hozzám sietett. Nagyon szerettük egymást, még reggel is arról beszéltünk, hogy este együtt lehetünk – csuklott el a nő hangja, aki nem haragszik a villamosvezetőre. A sofőr sokkos állapotba került, és kérdéses, hogy mikor lesz képes újra munkába állni. A BKK mindenesetre minden segítséget megad az alkalmazottjának, és egy pszichológust is kirendelt mellé.