A kórházi kapacitásokat rendszeresen áttekintik, biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkezünk, mondta a miniszterelnök.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2020. szeptember 26-án.Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

"Az Operatív Törzs ma reggel is ülést tartott, átnéztük a védekezés állását. Mindenki tudja, hogy a második hullám nagy lendülettel megindult Magyarországon is. A kórházi kapacitásokat rendszeresen áttekintjük, van-e elegendő ágy, van-e elegendő eszköz, van-e elegendő lélegeztetőkészülék, és van-e elegendő orvos és személyzet. A mai tájékoztatás szerint rendelkezésre áll a szükséges eszköz, a szükséges személyi állomány és a szükséges kórházi ágy is, és bár vannak lezsírozott járványkórház-kapacitásaink is, azoknak a megnyitása most még nem szükséges. Valószínűleg a számok emelkedni fognak, és valamikor majd ezeket meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkezünk" - mondja a miniszterelnök a Facebookra feltöltött videóban.